COM-PASSIE in Historisch Museum Breien voor de goede zaak

Toen Liesbeth Schuilenburg door een kennis gevraagd werd om babydekentjes te breien voor Albanië leek dat haar een zinvolle tijdspassering na haar pensionering. Door de enthousiaste reacties uit haar omgeving raakte ze gedreven om er iets bijzonders van te maken. Een oproep op Radio Noord-Holland leverde een schat aan gebruikte en ongebruikte materialen die haar creativiteit prikkelde. De dekentjes werden ware textiele individuele kunstwerken, geleid door het materiaal. Via de familie Rijsdijk komen de dekens terecht bij een organisatie die ze vervoert naar en distribueert in Albanië. Tot aan vandaag, al ruim vier jaar lang, werkt Liesbeth met het gekregen materiaal. Om de warme en kunstige dekens in de toekomst te kunnen blijven maken is zij op zoek naar nieuw materiaal.

Zo zag u nog nooit het marktplein in Historisch Museum. Kijk naar de kleurige warme wereld en draag uw ‘draadje’ bij aan de goede zaak van Liesbeth Schuilenburg. Doneer uw gebruikte en ongebruikte wol in de daarvoor aangeboden bak in het Historisch Museum.

COM-PASSIE is tot eind april te zien in Historisch Museum Haarlemmermeer. Het Historisch Museum is te vinden aan de Bosweg 17, naast Claus Event Center, in Hoofddorp. Kijk op www.haarlemmermeermuseum.nl voor activiteiten, openingstijden en de routebeschrijving. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
75 jaar bevrijding: De strijd om de Wadden
Deel 2: De stelling Kornwerderzand In het kader van 75 jaar bevrijding...
Read More
0 replies on “COM-PASSIE in Historisch Museum Breien voor de goede zaak”