Coeliakie? Met deze tips wordt een glutenvrij dieet makkelijker

Met coeliakie kunnen etentjes bij vrienden of in een restaurant een ware uitdaging zijn. Zeker wanneer de diagnose net gesteld is. Je weet nog niet hoe je glutenvrij kunt eten, laat staan familie en vrienden. Met coeliakie is het mogelijk gewoon en gezond te eten. Verse groenten en fruit is sowieso altijd goed. Het is een nieuwe leefstijl waar jij en je omgeving aan moeten wennen.

Coeliakie is een veel voorkomende aandoening, waarbij je intolerant bent voor gluten. Gluten zijn eiwitten en zitten in heel veel dagelijkse voedingsmiddelen, die gemaakt zijn van granen. Maar ze komen ook in bouillonblokjes en in drank voor. Veel mensen hebben de auto-immuunziekte zonder dat ze het weten. In Nederland heeft 1 op elke 100 mensen coeliakie. Gelukkig hoeft de diagnose glutenintolerantie tegenwoordig niet meer te betekenen dat je veel moet laten staan. Er zijn goede glutenvrije alternatieven.

Stel je bent uitgenodigd voor een etentje of je wilt naar een restaurant. Wat kun je nu het beste doen? Glutenvrij Le Poole geven graag wat tips. In het geval van een etentje bij vrienden of familie kun je zelf je gerecht voorbereiden en meenemen. Of geef de gastheer of gastvrouw van te voren jouw dieetwens door. Vermijd verder kant-en-klaar-producten en sausjes. Hier zitten vaak verborgen gluten in. Ga je naar een restaurant? Kies dan voor een gelegenheid met het Keurmerk Glutenvrij. Of geef aan dat je een glutenvrij dieet hebt, dan wordt er rekening mee gehouden. Alles wat vers gemaakt wordt is altijd goed. Het allerbelangrijkste is om met koken en bakken kruisbesmetting te voorkomen. Gebruik voor het koken dan ook aparte messen, schone pannen en andere snijplanken.

Nederlanders eten graag brood. Wanneer je glutenintolerantie hebt gaat dit helaas niet. Wil je toch vers brood eten? Bestel dat dan in de glutenvrije webshop. Bij Glutenvrij Le Poole worden ovenverse broden gebakken. Het brood wordt gemaakt met maïszetmeel of glutenvrij tarwezetmeel. Daarnaast wordt het geproduceerd in een glutenvrije omgeving. Omdat een coeliakiepatiënt zelfs van één kruimeltje paneermeel ziek kan worden, maken worden in dit bedrijf geen reguliere producten gemaakt en zijn zowel het bedrijf als de producten gegarandeerd volledig glutenvrij. In de winkel vind je meer dan 900 glutenvrije producten; van ontbijt tot diner. En van bakproducten tot snacks.Bestel de boodschappen via de website of via de app van Le Poole.

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Met Magical hortensia’s: Nieuwe kleuren in de tuin
Tuinliefhebbers opgelet! Hortensiakwekers introduceren de spectaculaire Magical Amethyst Red. De nieuwe tuinhortensia...
Read More
0 replies on “Coeliakie? Met deze tips wordt een glutenvrij dieet makkelijker”