Castle Christmas Fair geannuleerd

Velsen-Zuid – De grootste kerst- en lifestyle fair van Noord-Holland op buitenplaats Beeckestijn schuift door naar 2022. Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdagavond 12 november is zaterdag spoedoverleg gevoerd met gemeente Velsen, leveranciers en deelnemende partijen. De Castle Christmas Fair is zowel een indoor als outdoor fair, heeft meerdere horecapunten met muziekoptredens en wordt daardoor niet aangemerkt als doorlooplocatie. Naast de wijzigingen van de openingstijden van 22.00 naar 18.00 uur moesten ingrijpende maatregelen worden doorgevoerd om te kunnen voldoen aan de nieuwe richtlijnen.

De fair zou deze week beginnen. Voorbereidingen en opbouwwerkzaamheden waren in volle gang. Tijdens de opbouw was helaas geen duidelijkheid hoe de nieuwe maatregelen zich zouden verhouden tot de uitvoering van de kerstmarkt, de veiligheid van de bezoekers en de wijzigingen in de vergunning. 

De organisatie Holland Promotions, gemeente Velsen en locatie Beeckestijn betreuren deze ontwikkeling. Daarnaast zijn er circa 135 exposanten, een groot aantal horeca-ondernemers, diverse leveranciers, groothandels maar ook 40 muziekformaties gedupeerd. 

De organisatie is in overleg met de gemeente genoodzaakt de fair te verplaatsen naar 2022. De beslissing valt erg zwaar. De organisatoren danken het vertrouwen van alle deelnemers, de inzet van alle medewerkers, de locatie Beeckestijn en uiteraard de trouwe bezoekers.

De organisatie in een verklaring: ,,Onze organisatie heeft met goede moed en frisse energie toegewerkt aan het verplaatsen van de fair in 2020 naar 2021. Het wederom moeten annuleren op deze korte termijn heeft een enorme impact op het geduld van en de geloofwaardigheid naar onze trouwe bezoekers. Dit geldt ook voor de exposanten/ondernemers die jarenlang deel uitmaken van ons evenement. Onze organisatie verbaast zich over het gebrek aan maatwerk binnen de landelijke corona-regelgeving voor evenementen. Na bijna 2 jaar crisis worden evenementen over één kam geschoren. Binnen de branche zijn vakmensen en evenementen specialisten met goede ideeën en werkbare oplossingen. Het gebrek aan classificatie van evenementen geeft onnodig schade.’’

Voucher

Aangeschafte tickets blijven geldig voor editie 2022, ook tickets die in 2020 zijn aangeschaft. U kunt hetzelfde ticket gebruiken voor de Castle Christmas Fair editie 2022. Hiermee steunt u het evenement en blijft het mooie initiatief behouden voor betere tijden.

Voor vragen verzoekt men u een e-mail te sturen naar info@castlechristmasfair.nl.

Foto: www.bertilvanbeek.nl

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Terugblik op 2018: extra inzet door droge zomer
Afgelopen jaar was extreem droog. Het neerslagtekort in de zomer liep op...
Read More
0 replies on “Castle Christmas Fair geannuleerd”