Burgers’ Zoo verruimt de zomer

Koninklijke Burgers’ Zoo verruimt de zomer: Tot en met 29 augustus sluit het Arnhemse dierenpark ’s avonds pas om 20.00 uur. Door de verlenging van de openingstijden komt Burgers’ Zoo zowel de daggasten als de abonnementhouders tegemoet. Spreiding van bezoekersaantallen over de dag en maximering van het totaal aantal bezoekers per dag blijven voorlopig nog belangrijk en deze maatregelen bieden extra mogelijkheden om Burgers’ Zoo te kunnen bezoeken. 


Een veilig en verantwoord dagje uit

De vraag naar een dagje uit is gedurende het jaar het grootst in de zomervakantie. In die periode hebben de meeste mensen hun vakanties en is de bereidheid om erop uit te trekken het hoogst. Hoewel de besmettingscijfers steeds verder dalen, waarschuwt de overheid om de teugels nog niet volledig te laten vieren en met zijn allen voor een veilig en verantwoord dagje uit te blijven zorgen. 


Het vergroten van de capaciteit

Om goed om te kunnen gaan met een grote vraag bij een nog enigszins beperkt aanbod vergroot Burgers’ Zoo de beschikbare capaciteit door in de zomerperiode van 24 juli tot en met 29 augustus dagelijks twee uur langer open te blijven dan normaal. Dit geeft bijvoorbeeld abonnementhouders meer mogelijkheden om juist vroeger of juist later op de dag hun bezoek te plannen, maar ook voor dagbezoekers ontstaan er meer opties qua bezoekuren. Dit alles bevordert naast de verschillende tijdstippen van binnenkomst de spreiding van het totaal aantal bezoekers over de dag. 


Inspelen op mogelijke tropische dagen

Met de verruiming van de openingstijden speelt het Arnhemse dierenpark bovendien reeds van tevoren in op de mogelijkheid dat zich tropische dagen voordoen. Doordat het park langer open blijft in de avonduren kunnen bezoekers besluiten pas na het heetste moment van de dag Burgers’ Zoo te bezoeken, of juist in de koelere ochtenduren hun bezoek aan het park te plannen. Hiermee speelt het Arnhemse dierenpark in op de wens van bezoekers om meer flexibiliteit te creëren in de mogelijkheden om Burgers’ Zoo te bezoeken, zonder de nog noodzakelijke beperkende maatregelen onder druk te hoeven zetten. 

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Bruisende bieractiviteiten in Noord-Holland van 24 mei t/m 3 juni
In heel Noord-Holland worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier tal...
Read More
0 replies on “Burgers’ Zoo verruimt de zomer”