Bunkerbezoek en excursies in IJmuiden

Het seizoen 2019 staat  weer bol van de activiteiten in en rondom de bunkers van IJmuiden. Gedurende het seizoen wordt er maar liefst driemaal een historisch evenement georganiseerd. Behalve het Historische Weekend, organiseert Bunker Museum IJmuiden de Bunkerdag IJmuiden, verschillende rondleidingen en is het Bunkermuseum om de week geopend.

Regelmatig organiseert het bunkermuseum een rondleiding langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin.  De rondleidingen zijn afgestemd op iedere doelgroep. Zo bevat  de kinderrondleidingen naast educatieve elementen  allerlei spelactiviteiten.  Bent u een avonturier dan boekt u de volwassenenrondleiding, u klimt en klautert door de bunkers om alle hoekjes en gaatjes te ontdekken. Vergeet vooral uw zaklamp niet. Natuurlijk is ook een rustige wandeling door het gebied en de fraaie natuur mogelijk, de gezinsrondleidingen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Alle rondleidingen worden begeleid door een deskundige gids van het bunkermuseum. Voor meer informatie of het maken van een reservering bezoek u de website van Bunker Museum IJmuiden.

De eerst volgende rondleiding door de week staat gepland voor 12 april en in het weekend op zondag 28 april. Vooraf dient u zich via de website in te schrijven (www.bunkermuseum.nl). (Foto: Ruud Pols)

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Vernieuwde Caravana vol activiteiten voor kampeerliefhebbers
Van 23 tot en met 28 januari verandert het WTC Expo Leeuwarden...
Read More
0 replies on “Bunkerbezoek en excursies in IJmuiden”