Buitenplaats Beeckestijn presenteert tentoonstelling ‘Antologie’

Het hoofdhuis van de historische Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid, herbergt de bijzondere tentoonstelling ‘Anthologie’. De tentoonstelling loopt tot en met 1 juli 2018.

De titel ‘Anthologie’ (bloemlezing), sluit goed aan bij de fraaie tuinen van Beeckestijn waar de Vereniging Natuurmonumenten het afgelopen najaar met behulp van scholieren en vrijwilligers meer dan 40.000 stinzenbollen heeft ingeplant. In het huis wordt het begrip ‘Anthologie’ op een bijzondere manier door de deelnemende kunstenaars ingevuld: oude tulpenfoto’s, bloemstillevens, een ‘verlies’, Aziatische bollen aangevuld met een ‘drama op de bosgrond’….

De deelnemende kunstenaars, allen fotografen, zijn: Margriet Smulders, Henze Boekhout, Piet van Leeuwen, Harold Strak, Hanny Suidgeest en (postuum) Leendert Blok. Leendert Blok is vertegenwoordigd middels zijn foto’s uit de collecties van Liesbeth van der Maat, Henze Boekhout en Piet van Leeuwen. Deze tentoonstelling kwam mede tot stand  dankzij de steun van Vereniging Hendrick de Keijser, Vereniging Natuurmonumenten en Zerp Galerie Rotterdam.

De tentoonstelling is te zien van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Buitenplaats Beeckestijn is gevestigd aan de Rijksweg 134 te Velsen-Zuid, tel. 0255-522877. www.buitenplaatsbeeckestijn.nl

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
ANBO: stop met gekissebis over volgorde vaccineren
Het kabinet heeft vandaag een beslissing genomen over het met voorrang vaccineren...
Read More
0 replies on “Buitenplaats Beeckestijn presenteert tentoonstelling ‘Antologie’”