Buddha to Buddha: sieraden met een verhaal

Sieraden worden gedragen al zo lang de mensheid bestaat. Ze worden ook overal ter wereld gedragen. Het is namelijk heel vanzelfsprekend en menselijk om jezelf te verfraaien met een sieraad. De voornaamste redenen voor het dragen van een sieraad is omdat we het mooi vinden of omdat we willen opvallen. Sieraden waar je zeker mee opvalt zijn die van Buddha to Buddha. Dit zijn sieraden die zijn begonnen met een verhaal: Omarm het leven, geniet en haal het beste uit jezelf.

Hoe het begon

Het verhaal van Buddha to Buddha is begonnen op het strand Goa in India. De Nederlandse ontwerper Batul Loomans ging tijdens een reis op zoek naar de diepere betekenis en vreugde in het leven. Hij wilde iets maken wat symbool stond voor deze reis. En zo schetste hij een sterke en solide schakelarmband, die je voelt als je hem draagt.

Handgemaakt

Alle sieraden van Buddha to Buddha worden met de hand vervaardigd in Indonesië. Wist je dat een ambachtsman wel drie dagen bezig is met het maken van een armband, ring, collier of set oorbellen? Geen sieraad is hetzelfde, want aan ieder detail wordt heel veel aandacht besteed. Ieder product is uniek en dat is dan ook gelijk zo bijzonder aan Buddha to Buddha. Soms worden er ook andere materialen aan de ontwerpen toegevoegd, zoals goud, leer en edelstenen.

Ze worden gemaakt van 925 sterling zilver. Zilver op zich is vrij zacht materiaal. Daarom wordt er altijd een zogenaamde legering aan toegevoegd, zoals sterling, om het materiaal te versterken. Jouw robuuste schakelarmband of een draag je zo je hele leven met je mee.

Culturele inslag

Ieder ontwerp is geïnspireerd op de boeddhistische levensvisie. In deze cultuur, maar ook in het Hindoeïsme, is het dragen van sieraden een ‘way of life’. Dat zie je terug in de sieraden. Het dragen van een sieraad heeft in deze cultuur vooral een geestelijke functie, waar de symbolen Boeddha en Lotus deel van uitmaken. De Boeddha staat voor geluk en onschuldige vreugde en de Lotus staat symbool voor puurheid. Vanzelfsprekend vind je deze symbolen terug in de collectie van Buddha to Buddha in de vorm van hangers voor aan een ketting.

Creëer een persoonlijke stijl

Buddha to Buddha sieraden vallen allemaal onder een bepaalde naam, zoals Chain, Nathalie of Ben. De ontwerpen van een bepaalde naam passen zo perfect bij elkaar. Je kunt het zelf zo persoonlijk maken als je wilt: een Chain ring matcht bijvoorbeeld heel goed met een Nathalie. Ook de kettingen kun je personaliseren. Er kan naar wens een of meerdere hangers aan worden toegevoegd, zoals de Boeddha en de Ying Yang hanger.

Wil je ook iets moois om je jezelf mee te versieren? Met Buddha sieraden steel je de show. Je draagt het  sieraad met een bepaalde gedachte. Door het dragen van het sieraad wordt je ook herinnerd aan hetgeen waar je voor staat of wat je wilt uitstralen.

Zowel de gedachte achter het merk en het stoere solide uiterlijk is iets wat veel mensen aanspreekt. Daarom zijn de sieraden al zo lang geliefd. Er is geen uitgebreide aparte heren- of damescollectie. De meeste sieraden zijn namelijk unisex en kunnen dus door dames én heren worden gedragen. Wil je inspiratie opdoen? Op www.mybuddha.nl is de grootste collectie Buddha to Buddha sieraden te vinden. Neem snel een kijkje en ontdek het sieraad wat bij jou past. Of bij je partner, vriendin of moeder.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Nationaal Ouderenfonds brengt kerstmuziek en vermaak naar huiskamers alle ouderen in Nederland
Het Nationaal Ouderenfonds brengt dit jaar een bijzonder kerstconcert en een prachtige...
Read More
0 replies on “Buddha to Buddha: sieraden met een verhaal”