Broedseizoen begonnen: tips om de natuur in te gaan

Grote Bonte Specht (Dendrocopos major) -

Regio – Wat kun je doen nu, behalve thuis zitten? De natuur in! Lekker wandelen, fietsen, hardlopen, spelen! De boswachters vragen je daarbij de normale toegangsregels in acht te nemen. Blijf op wegen en paden. De veepaadjes en wildpaadjes zijn alleen voor dieren. Mensen veroorzaken daar ongemerkt veel onrust. 

Het broedseizoen is begonnen en veel vogels zijn bezig met hun nest en zingen luid. Zingen doen ze om hun territorium te bepalen en vrouwtjes te imponeren. De komende weken zullen steeds meer vogels arriveren uit hun overwinteringsplekken in Zuid-Europa en Afrika. Het gezang wordt steeds gevarieerder. Sta even 15 tellen stil om goed te luisteren hoeveel verschillende vogels je hoort. En zijn dat er een week later meer?

Op www.natuurmonumenten.nl vind je wandelroutes op buitenplaats Beeckestijn en in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ken je de groene route vanaf ingang Heerenduinen al? Of de fietsroute door het hele Nationaal Park? En wat weet jij van bomen? In de nieuwe PuurNatuur van Natuurmonument volop bomenpret, spelletjes en weetjes over bladeren, bloemen en bast. En een uitneembare poster: zoek de dieren die in het bos leven. Leuk om samen met de kinderen op te lossen. Ben je nog geen lid? Dat regel je zelf op https://www.natuurmonumenten.nl/word-lid .

Als je andere mensen tegenkomt in de natuurgebieden gelden de algemene richtlijnen: vermijd drukke plekken, houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis. (Foto: Natuurmonumenten)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Op vakantie in een museum

Haarlemmermeer heeft drie musea waar het goed vakantievieren is. Bezoek het net...
Lees meer