Borsten, de levensloop van een intiem lichaamsdeel

Corien van Zweden neemt haar eigen leven als rode draad en schrijft een persoonlijk én universeel verhaal over de vrouwenborst. Een aangrijpend en leerzaam boek voor iedereen die borsten heeft, krijgt, wenst of verliest.

Pas toen Corien van Zweden haar linkerborst verloor aan borstkanker ging ze zich verdiepen in de biologie en betekenis van dit intieme lichaamsdeel. Ze ontdekte dat er geen ander lichaamsdeel is met zo’n veelzijdige levensloop als de vrouwenborst. Van Zweden beschrijft de biografie van borsten: van het allereerste moment dat een meisje merkt dat er iets verandert, naar borstvergrotingen, borstverkleiningen en borstvoeding tot de dag dat – bij één op de zeven vrouwen – borstkanker wordt vastgesteld.

Borsten gaat over een lichaamsdeel dat de helft van de wereldbevolking heeft, maar waar de meerderheid van de mensen weinig van weet. Van Zweden vertelt over haar eigen leven met borsten en laat psychologen, plastisch chirurgen, seksuologen, filosofen en lactatiekundigen aan het woord. Daarnaast delen vrouwen van alle leeftijden en diverse achtergronden hun ervaringen, emoties en inzichten.

Corien van Zweden (1962) studeerde theologie en werkt sinds 1994 als zelfstandig journalist. Ze schrijft voor verschillende opdrachtgevers over onder meer gezondheidszorg en psychiatrie, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. In 2008 verscheen De kunst van het rouwen. Een persoonlijke geschiedenis. In 2015 verscheen Hapje uit de zon: vijf gezichten van kanker. Paperback | 240 pag. | € 21,99 | ISBN: 978 94 031 4480 1 | Ook verkrijgbaar als e-book

(Omslagontwerp: Moker Ontwerp | Auteursfoto: Mark Kohn)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Week van het Oorsuizen: 4 tot en met 9 februari 2019
Stel je eens voor. Vierentwintig uur per dag herrie in je hoofd....
Read More
0 replies on “Borsten, de levensloop van een intiem lichaamsdeel”