Boeren nodigen uit voor een ‘Bakkie bij de boer’

Boeren nodigen uit voor een 'Bakkie bij de boer'

Boeren en tuinders nodigen buren, familie, recreanten en buitenlui uit om zaterdag 13 oktober onder het genot van koffie of thee kennis te maken met de land- en tuinbouw van nu. Alle 160 afdelingen van LTO Noord, ZLTO en LLTB zijn voor deze activiteit benaderd. Naar verwachting doen circa 100 boeren en tuinders mee, verspreid over heel Nederland. Zij vertellen enthousiast over hun bedrijf en alle functies die een boeren/tuindersbedrijf vervult.

‘Bakkie bij de boer’ is een van de activiteiten in het kader van de Dutch Agri Food Week die van 5 tot en met 16 oktober voor de vierde keer wordt georganiseerd. De hele week staat in het teken van de kracht van de Nederlandse land- en tuinbouw en agri- en foodsector. De Dutch Agri Food Week presenteert de toekomst van ons eten en wil het positieve beeld van de Nederlandse agrifood sector versterken. Dan kunnen ontmoetingen met boeren en tuinders niet ontbreken. Daarom hebben LTO Noord, ZLTO en LLTB hun afdelingsbesturen benaderd om mee te doen met ‘Bakkie bij de boer’.

Het is een laagdrempelig initiatief met impact. Het gaat immers om het gesprek met de boer en de tuinder over zijn werk en wat hij doet aan het welzijn voor de dieren, het milieu, het landschap, de veiligheid en kwaliteit van ons eten en duurzaam ondernemen. Boeren en tuinders zijn de belangrijkste basis voor de kracht en het verdienvermogen van de totale agri- en foodsector in Nederland. Zonder boer, tuinder geen eten. Dat besef dringt door en dat willen de organisaties bij monde van circa 100 deelnemende boeren en tuinders tijdens de Dutch Agri Food Week benadrukken.

Het programma van DAFW is de optelsom van activiteiten en ontmoetingen die laten zien hoe in Nederland lekker, veilig en gezond voedsel wordt geproduceerd en wat er in de totale keten nodig is om dat nog jaren voor elkaar te krijgt. Tijdens deze week vertellen alle deelnemers het verhaal van ‘grond tot mond’.

In 2017 trok Dutch Agri Food Week zo’n 50.000 bezoekers tijdens 150 activiteiten en events die 350 betrokken organisaties verspreid door Nederland hebben georganiseerd. DAFW is een initiatief dat gebruik maakt van de kracht van bestaande netwerken en organisaties, zoals regio’s, landbouworganisaties, samenwerkingsverbanden, steden of andere netwerken.

DAFW heeft naast een nationale uitstraling, ook lokale en/of regionale verankering en zichtbaarheid. LTO Nederland is partner van DAFW. Lees meer: dutchagrifoodweek.nl

(Foto: Pixabay)

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Een vloed aan kunst en cultuur in Amsterdam-Noord
Honderd jaar geleden, in de nacht op 13 – 14 januari 1916, braken...
Read More
0 replies on “Boeren nodigen uit voor een ‘Bakkie bij de boer’”