Boerderijchallenges tijdens ‘Lekker naar de Bioboer’ 16 en 17 juni

 

Het is weer zover:  op 16 en 17 juni kun je terecht voor allerlei leuke activiteiten op ruim 100 biologische boerderijen in Nederland tijdens Lekker Naar de BioBoer. Ook in Noord-Holland  is er van alles te beleven. Dit jaar kunnen kids  leuke boerderijchallenges doen zoals kruiwagen- en melkraces. Het goede voorbeeld werd gegeven door niemand minder dan Team Dylan Haegens, één van Nederlands meest bekende You Tubers. Hij deed de aftrap van Lekker Naar de Bioboer met een challenge op een biologische boerderij. Natuurlijk is er ook van alles te beleven voor (groot)ouders.

Eén van de deelnemers in de provincie Noord-Holland is biologisch-dynamische geitenboerderij Ridammerhoeve in Amstelveen. De geitenmelk wordt in de kaaskelder verwerkt tot diverse soorten geitenkaas, verse kaas, feta, yoghurt, kwark, karnemelk, boter en zelfs geitenijs. Daarnaast zijn er legkippen, varkens, koeien, een paard en een pony. In de moestuin worden groenten en kruiden verbouwd die in het restaurant worden gebruikt. Op 16 juni kan het publiek op de boerderij terecht voor een rondleiding, proeverij, demonstratie en een yogales. De dieren mogen geaaid en gevoerd worden. Uiteraard is de boerderijwinkel open en kan men neerstrijken op het gezellige terras.

Het publiek kan kijken, ruiken, proeven wat de biologische boerderij zo bijzonder maakt. Van kalfjes knuffelen, fruit plukken, hooibalen klimmen, eitjes rapen, knutselen, tot speurtochten en boter schudden. Kids kunnen trots naar huis met hun behaalde BioBoerenBewijs. Ook voor (groot)ouders is er genoeg te beleven; van rondleidingen, boerenmarkten, en workshops tot lekkere proeverijen.

Ook op andere biologische boerderijen in de buurt zijn er rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Alle deelnemende bedrijven zijn terug te vinden op www.lekkernaardeboer.nl/zoekeenboerderij. Daar staan ook de openingsdagen en -tijden. Geniet mee van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten.

Biologisch groeit! En dat is logisch, want biologisch is niet alleen lekker, maar ook gegarandeerd diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij.

Het officiële keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden. Tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend kan het publiek zien en ervaren dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is.

Op www.lekkernaardebioboer.nl is allerlei informatie te vinden, onder andere een link naar de boerderijen die dit jaar deelnemen. Ook staan er mooie verhalen van biologische ondernemers ter inspiratie, een boerenblog en een agenda met activiteiten bij de boer. Voor de fietsers zijn er tijdens het weekend ook fietstochten uitgestippeld. Er zijn meer dan 30 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Op www.lekkernaardebioboer.nl/fietsroutes zijn de routes te vinden.

 

 

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Amsterdam Sinfonietta speelt Sjostakovitsj’ 14e Symfonie met Eva-Maria Westbroek

Op 8, 10 en 12 juni speelt Amsterdam Sinfonietta Sjostakovitsj’ Symfonie nr....
Lees meer