Van boerderij naar hoogovens

Albert Röllich uit Heemstede exposeert schilderijen vier weken in Galerie De Waag; een overzichtstentoonstelling met werk van de afgelopen tien jaar. Een overzicht waarbij het de aandachtige kijker duidelijk wordt hoe het werk van Röllich zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Duidelijk bemerkt men een wisselwerking tussen zijn interesses: van een hang naar het oorspronkelijke, het idyllische naar het zich verbazen over bepaalde sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Zoals de overgang van een sfeervolle boerderij op Terschelling naar een vlammende confrontatie met de Hoogovens bij nacht en ontij. Van pure stilte naar een waar pandemonium. Wat deze expositie overduidelijk toont is zijn voorliefde voor een aantal hectische thema’s. De eigenzinnige ontwikkelingen in zijn werk laten een beeldend kunstenaar zien die steeds wil inhaken op de actualiteit, en een geheel eigen draai geeft aan de wereld om zich heen.

Van donderdag 10 november tot en met zondag 4 december te bezichtigen in de expositieruimte van de Waag, Spaarne 30 te Haarlem.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Getalenteerde pianiste Hanna Shybayeva in Ruïnekerk

In het vierde concert in de serie kamermuziek op zondagmiddag 22 januari...
Lees meer