Boek Onvoltooid

Onvoltooid

Deze maand is het boek Onvoltooid verschenen over 435 vroeg overleden bekende personen uit de wereld van de politiek, literatuur, muziek, film, sport, radio, televisie en wetenschap.

Het overlijden van bekende personen gaat vaak gepaard met een gevoel van publieke ontzetting. Een moord op een bekend persoon is meestal een schokkend moment, een ijkpunt. Een bekende graadmeter daarvoor is de vraag: ‘Waar was je tijdens de moord op John. F. Kennedy, Martin Luther King, Pim Fortuyn of Theo van Gogh?’ Lang niet altijd blijft de dood van een bekend persoon in het collectieve geheugen gegrift staan. Naarmate de tijd vordert transformeren bekende doden langzaam maar zeker weer in onbekende doden. Onvoltooid is een boek vol momenten van herinnering en beschrijft, door korte biografieën en foto’s, de vaak bijzondere levens van 435 vroeg overleden bekende personen.

Marcel Bergen (1961) & Irma Clement (1965) schrijven boeken over bijzondere onderwerpen en fenomenen. Van hun hand verscheen ook Amsterdam De Gids, Wandelen over Zorgvlied, Geheimen van Zorgvlied, Ketenvrij Winkelen en Niemands Hond.

(Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Back to the Sixties in Wapen van Assendelft
Zaterdag 23 januari gaat Het Wapen van Assendelft terug naar de jaren zestig met...
Read More
0 replies on “Boek Onvoltooid”