Bluestrain in Thalia

De 21e editie van de ‘Bluestrain to Thalia’ op zaterdag 8 april met een line-up die bluesliefhebbers eigenlijk niet mogen missen. Het Amsterdamse Bluegrass trio Leadbeaters opent de avond met een pakkende show: drie mannen rond een vintage microfoon, die op banjo, gitaar en contrabas een mix van Amerikaanse traditionals, old time country, blues, bluegrass, folk en gospel spelen. De band was onlangs nog op tv te zien bij de Top 2000 à Gogo gepresenteerd door Mathijs van Nieuwkerk. Vervolgens de Wildmen Blues Band. Deze band is opgericht door de flamboyante gitarist Jos dee Wilde, in 1968 medeoprichter van John the Revelator.

De avond wordt afgesloten met John the Revelator. Dé band die de afgelopen 20 jaar alle Bluestrains heeft opgeluisterd met stampende en dampende blues. De laatste jaren is de band ook internationaal doorgebroken, onder andere door optredens op festivals in Spanje en Australië en door als begeleidingsband te fungeren van Snowy White.

Op weg naar hun uitbundig te vieren 50-jarig bestaan in 2018 presenteert de band in Thalia eveneens de cd ‘Blue Skin Album’. De cd kreeg in het muziekblad ‘Lust for Life’ een 4-sterren recensie: ‘blues van een gerijpte band in een schitterend vormgegeven boekje’. Kaarten: Hotel Augusta of online www.thaliatheater.nl.

 

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Vecht mee voor Victorie!

443 jaar na de overwinning op de Spanjaarden wordt Alkmaar aangevallen door...
Lees meer