Bloemrijke blikvanger

De hortensia is binnenkort weer verkrijgbaar als kleurrijke kamerplant. De bloemrijke blikvanger houdt weliswaar van een flink slokje water, maar van intensieve verzorging is geen sprake. En de plant is veelzijdig. Met een paar eenvoudige stylingtips fleurt het hele huis op.

De hortensia (Hydrangea) is een veelzijdige plant. Vanaf het vroege voorjaar is hij verkrijgbaar in uiteenlopende tinten wit, roze, blauw, paars, groen en alles daar tussenin. De indrukwekkende bloemschermen hebben soms wel een diameter van 25 centimeter. De romantische platte of bolle bloemetjes vormen een mooi contrast met de stoere donkergroene bladeren met grove structuur.
Een kamerhortensia is een eenvoudig te houden plant: zorg steeds dat de potgrond vochtig blijft. Verwijder het eventuele overschot aan gietwater zodat de plant geen ‘natte voeten’ krijgt. Met wekelijks een beetje plantenvoedsel blijft de hortensia krachtig en extra lang bloeien. Gaan de bloemen hangen? Dan doet een dompelbad wonderen. Vanaf half mei, als de kans op nachtvorst is geweken, kan de kamerhortensia’s naar buiten.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Tijd voor tulpen
De tulpentijd breekt weer aan en deze vrolijke voorjaarsbloem is ruim 100...
Read More
0 replies on “Bloemrijke blikvanger”