Bloemendagen in Limmen

Zaterdag 27 april zullen er in Limmen twee grote feesten zijn, naast Koningsdag beginnen deze dag ook de Bloemendagen. In de ochtend liggen alle mozaïeken in de tuinen en begint de jury aan zijn moeilijke taak. De Bloemendagen zijn dan van start gegaan en verwelkomen de vele bezoekers vanuit het gehele land. In de avond om 20.00 uur begint de prijsuitreiking in Heeren van Limmen. De opening zal verricht worden door de dorpsdichter Klaas Winter. Peter Dekker zal het Mozaïekenlied ten gehore brengen, waarbij tevens een opname van het lied te zien is. De prijsuitreiking wordt ook gedaan door Peter, een spannend moment voor alle groepen. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door de groep Rallied. Deze groep heeft vorig jaar de prijsuitreiking begeleidt en brengt dansbare muziek ten gehore.

Op zondag 28 april kunnen de mozaïeken natuurlijk bewonderd worden en wordt er een grootse Oldtimer Fair georganiseerd in het dorpspark. Hier is heel wat fraais te zien: vanaf 11 uur zullen vele Porsche 911’s uitgestald worden, staan er twee pullers de Moody Blue en de Ratlle and Hum, is er een draaimolen voor de kinderen, een echte stoommachine van het Nederlandse Stoommachine Museum uit Medemblik en brengen zij ook de rijdende stoomwals de Lena mee.

Er zijn meerdere stands met oude ambachten, er kan bij vele stands volop geproefd en bewonderd worden. Dit alles wordt muzikaal omlijst door de Rock’n’Roll band The Wieners. Deze band heeft onder andere opgetreden bij Veronica Inside, Zwarte Cross, in vele theaters door het gehele land en heeft vele lovende recensies ontvangen. Ze spelen onder andere muziek van The Everly Brothers, Buddy Holly, Elvis Presley, Chuck Berry en Johnny Cash. Ze spelen tussen 13.00 en 18.00 uur. De tent die het Oranje comité gebruikt voor de Koningsdag, wordt het onderkomen van The Wieners. Door het podium en de dansvloer zal het een groots festijn worden.

Ook op maandag, dinsdag en woensdag zijn alle kunstwerken in Limmen te bewonderen. Een route voert u langs alle mozaïeken en routeboekjes liggen na het weekend bij enkele mozaïeken. Geniet van al het moois wat Limmen te bieden heeft! (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Karel Eijkman op 19 juni bij Aeropagus

Op zondag 19 juni, 16.00 uur, is Karel Eijkman, kinderboekenschrijver en dichter,...
Lees meer