Bijzondere serie lezingen van eigentijdse monniken

Regio – Neem een kijkje in de kloosterkeuken met diverse lezingen en andere activiteiten over de rijke traditie van kloosters en monniken in de nieuwe Verhalenhuis Haar-lem serie Monnikenwerk. Deze serie start donderdag 9 januari met drie lezingen waarvan de eerste wordt verzorgd door de jonge augustines Nadia Kroon. Verscholen in de bossen van Hilversum ligt het klooster Casella, bewoond door vijf zusters augustinessen. Zij wonen en werken daar volgens de Regel van Augustinus en de Regel van Taizé. Hun voornaamste missie is de zorg voor de honderden jong-volwassenen (18-35 jaar) die jaarlijks enkele dagen naar het gastenverblijf komen voor rust, studie of hulp bij levensvragen. De jongste zuster, Nadia Kroon (30), is onlangs ingetreden, samen met een 32-jarige medezuster. Ze combineert haar kloosterleven met een baan buitenshuis als pastor in de Grote of Sint Bavo Kerk in Haarlem waar ze ondermeer meewerkte aan de start van het Stadsklooster en is onlangs gestart met het opzetten van een inloophuis in Hilversum. Ook is ze een fanatiek sporter en maakt ze regelmatig (reis)blogs over alles wat met kloosters te maken heeft. Hoe ze dit alles combineert en de stilte en spiritualiteit van de kloostertraditie een plek in haar leven geeft, vertelt ze in het Verhalenhuis.

De twee andere lezingen in deze serie zijn op donderdag 23 januari door de traditionele monnik Bernard Zweers en donderdag 5 februari door franciscaan Ronald Putman uit Utrecht.

Donderdag 9 januari, 23 januari en 5 februari, 20.00 uur, toegang €5,-. Verhalenhuis Haarlem, van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord.Reserveren: www.verhalenhuishaarlem.nl/monnikenwerk. (Foto’s: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Calefax rietkwintet met sopraan Nora Fischer
Calefax bestaat 30 jaar en viert dat met een tournee langs de...
Read More
0 replies on “Bijzondere serie lezingen van eigentijdse monniken”