Bevorder de actieve werkhouding van uw werknemers met een ergonomische bureaustoel

bureaustoel

In het dagelijkse leven speelt gezondheid een belangrijke rol. Om kantoormedewerkers gezond te houden, is vitaliteit op de werkvloer ook van groot belang, in het bijzonder nu we langer blijven werken omdat de pensioenleeftijd omhoog gaat. Er komen echter veel blessures voor die medewerkers in hun werkzaamheden belemmeren, zoals nekpijn, RSI en rugpijn. Ook worden steeds meer gezondheidsproblemen gediagnosticeerd die gerelateerd zijn aan langdurig zitten. Maar het goede nieuws is dat er verschillende effectieve methodes zijn die bijdragen aan een hogere vitaliteit op kantoor. Dat kan bijvoorbeeld met ergonomisch verantwoorde project meubelen, die bijdragen aan een comfortabele en gezonde werkhouding.

Duidelijke zitinstructie

Hoewel de ideale zithouding niet bestaat, kunt u wel letten op uiteenlopende Arbonormen. Om hun bureaustoel op de juiste manier in te stellen, kunnen de werknemers een zitinstructie gebruiken. Daarnaast is het van groot belang om de manier van zitten af te wisselen, door steeds een nieuwe houding te zoeken. Voortdurend kaarsrecht zitten is niet goed voor het lichaam. Een duidelijke zitinstructie is op de meeste kantoren geen overbodige luxe, aangezien tachtig tot negentig procent van de bureaustoelen niet goed zijn ingesteld. In dat geval zijn zelfs de beste ergonomische bureaustoelen nutteloos. Werknemers kunnen hun nieuwe bureaustoel optimaal instellen op basis van een zitinstructie die hen wijst op de zithoogte, de zitdiepte en de rughoogte van de bureaustoel. Ook de hoogte, breedte en diepte van de armleggers draagt bij aan een gezonde zithouding.

Ergonomisch design

Een comfortabele, ergonomische bureaustoel met tal van instelmogelijkheden is hiervoor de basis. RH behoort tot Europa’s meest vooraanstaande producenten van ergonomische werkstoelen en bureaustoelen. Het Zweedse bedrijf werkt nauw samen met ergonomen en designers om kwalitatieve stoelen te ontwerpen die aan de gestelde eisen voldoen. De RH Logic 400 is zeer comfortabel en is een van de meest verkochte bureaustoelen van het gerenommeerde merk. De Logic 400 is standaard uitgevoerd met een lucht-bediende lendensteun voor extra ondersteuning en een comfortabele zit. Doordat de stoel volledig instelbaar is naar de zitbehoefte en het lichaam van de gebruiker, maakt die het mogelijk om actief te zitten.

Niet voor niets wordt de RH Logic 400 veelvuldig geadviseerd door Arbodiensten. Want deze fraaie en ergonomisch verantwoorde bureaustoel bevordert dagelijks de gezonde en actieve werkhouding van uw kantoormedewerkers.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
The Jewish Jukebox
In het Joods Historisch Museum is tot en met 7 januari de...
Read More
0 replies on “Bevorder de actieve werkhouding van uw werknemers met een ergonomische bureaustoel”