BERG&BOS speelt IN VREDE

Met Annet Malherbe, Paul R. Kooij, Wendell Jaspers, Maurits van den Berg, Yara Alink en Armand Rosbak

Met In Vrede schetst BERG&BOS – het gezelschap van theatermakers Maurits van den Berg en Rik van den Bos – hoe de littekens die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten, ook nu nog van invloed zijn op onze samenleving. Gebaseerd op de waargebeurde verhalen van Josua Ossendrijver, Ruben Koster en Nabil Nabo.

Een man ontdekt op latere leeftijd zijn verborgen Joodse identiteit. Een onbekend familielid hield dit geheim en gaat daar een leven lang gebukt onder. Een bejaarde dochter leidt een teruggetrokken bestaan en zit zo de schuld van haar allang overleden ‘foute’ moeder uit. Een jonge man die in vrede is opgegroeid, raakt in paniek door de beladen oorlogsgeschiedenis van zijn huis. En daar doorheen loopt Nabil, die net is gevlucht uit een oorlog die vandaag woedt. Hij is op zoek naar zijn plek in een wereld, waar mensen 70 jaar oude wonden likken zonder dat ze hem lijken te zien. In Vrede is een voorstelling over het leven in tijden van vrede. Over omgaan met de schuld, het verlies en het verdriet dat voor die vrede is ontstaan. Over de vraag wanneer een oorlog echt voorbij is en je met recht voor iedereen de vrede uit mag roepen.

Nog te zien in Noord-Holland: zaterdag 6 april – Purmerend – De Verbeelding, zaterdag 13 april – Hoofddorp – Schouwburg De Meerse, donderdag 18 april – Hoorn – Schouwburg het Park, woensdag 1 t/m zondag 5 mei – Amsterdam – Theater Bellevue, donderdag 9 mei – Zaandam – Zaantheater Tournee,  t/m vr 10 mei door het hele land. (Foto: Kamerich & Budwilowitz)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
An Unexpected Love
Film Distribution brengt op 17 oktober de warme, romantische komedie An Unexpected...
Read More
0 replies on “BERG&BOS speelt IN VREDE”