Beoordelingsdagen van materiaal uit de oorlog

Op 10, 11 en 31 juli en 7 en 8 augustus organiseert CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 beoordelingsdagen van oorlogsmateriaal.

Veel mensen hebben thuis nog spullen liggen uit de Tweede Wereldoorlog. Soms ligt dat te verstoffen, vergeten op zolder. Soms is het een waardevolle herinnering aan een van de voorouders.

Dat kan variëren van een insigne of wing tot documenten en foto’s, delen van een uniform en nog veel meer. Op deze zaterdagen en zondagen kunnen spullen waar u van denkt dat ze met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben, ter beoordeling worden aangeboden. Het verzetsmuseum heeft vrijwilligers klaar staan die de door u meegebrachte spullen op waarde kunnen schatten. Waarde gaat niet alleen over geld, maar zeker ook over de waarde die het hebben en tonen van zo een object heeft voor de huidige generaties en voor de eigenaar. 

Het museum is dan ook zeer geïnteresseerd in het verhaal achter de spullen of de herkomst, voor zover die bekend is. Als die onbekend is, maar er wel een aanknopingspunt bestaat, kan het Historisch Onderzoek Team op zoek gaan naar het verhaal en de herkomst.

Mocht u de spullen weer mee naar huis willen nemen is dat natuurlijk geen probleem. U gaat dan meestal met meer kennis weg. De organisatoren zijn in ieder geval op zoek naar kinderspeelgoed uit de Tweede Wereldoorlog om de in opbouw zijnde expositie ’Kinderspeelgoed uit de Tweede Wereldoorlog’ mee in te richten.

Indien u uw spullen aan wilt afstaan kan dat in de vorm van een bruikleen of schenking. Uw bijdrage wordt in dat geval geregistreerd en gefotografeerd en vastgelegd in een bruikleen- of schenkingscontract.

Openingstijden

Deze actie is goed te combineren met een uitgebreid bezoek aan het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45. Het museum is geopend op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur en de tweede zondag van de maand ook van 10:00 tot 16:00 uur. 

De toegang bedraagt € 6,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang. 

Toegang reserveren

Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden. Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Bezoekers van het museum moeten zich opgeven via de website op: www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt u de website www.crash40-45.nl raadplegen.

Foto:

Tollen uit de Tweede Wereldoorlog. Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Onderzoek Nationaal Ouderenfonds: 35% van de ouderen wil zich niet direct vaccineren
Hoewel een meerderheid van de ouderen (65,5%) zich direct wil laten vaccineren...
Read More
0 replies on “Beoordelingsdagen van materiaal uit de oorlog”