Beleef het soldatenleven in Fort K’ijk

Uitgeest – Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken? Ga dan op 22 augustus of 26 september om 13.30 uur naar Fort K’ijk bij Uitgeest. Ontdek meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later een prachtig uitkijkpunt werd. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, je zou er zo aan de slag kunnen. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen.

Fort K’ijk is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en nu opengesteld voor publiek. Je kan bij een bezoek ook genieten van een versnapering in de Theeschenkerij en een audiotour volgen, over de Stelling en de omliggende natuur. Kortom, Fort K’ijk is een bezoek meer dan waard!

Donderdag 22 augustus en 26 september van 13.30 tot 14.30 uur in Fort K’ijk, Lagendijk 22 in Uitgeest. Reserveren: www.gaatumee.nl of via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/rondleiding-langs-kookpotten-en-kanonnen-fort-kijk-2

Foto: Een van de voormalige soldatenverblijven (Foto Mike Bink)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Zo’n 70% van Noord-Hollandse vakantiegangers buiten de EU koopt souvenirs, maar weet vaak niet wat de douaneregels zijn
Ook deze zomervakantie kiezen Nederlanders massaal voor een vakantie naar een zonnig...
Read More
0 replies on “Beleef het soldatenleven in Fort K’ijk”