Begrensd Oppervlak – Droomlandschappen: Nieuwe expositie in provinciehuis

 

Haarlem – De nieuwe Dreefexpositie ‘Begrends Oppervlak’ is van 16 maart tot en met 11 mei 2018 te zien in het provinciehuis in Haarlem. Drie tekenaars, Jet Nijkamp, Jacobien de Rooij en Mai van Oers, schilder Jacqueline Lamme en twee fotografen, Tessa Verder en Mirjam Vrbaski tonen hun verschillende visies op het landschap.

De kunstenaars brengen het landschap in hun tekeningen, schilderijen en grootschalige foto’s op verrassende wijze in beeld.  Zo zoomen de tekenaars bijvoorbeeld in op hun onderwerp, wijden hier series aan of een video. De schilder bedient zich van het medium installatie. Ook beide fotografen tonen bepaald geen standaard aanpak bij hun weergave van het landschap. In een begrensd oppervlak tonen deze zes uitzonderlijke kunstenaars hun actuele kijk op een eeuwenoud kunsthistorisch thema: droomlandschappen.

Vrijdag 16 maart om 17.00 uur is de opening. Kunstliefhebbers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Hierna is de expositie op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur in het provinciehuis (Paviljoen Welgelegen), Dreef 3, Haarlem. De toegang is gratis.

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreef Exposities’ wordt onder meer aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de Kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een expositie te zien over de geschiedenis van het gebouw. (Foto: Jacqueline Lamme, kerkuil)

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
NOS-onlineproject over 75 jaar bevrijding goed bezocht
Na bijna een jaar is een einde gekomen aan het NOS-onlineproject over...
Read More
0 replies on “Begrensd Oppervlak – Droomlandschappen: Nieuwe expositie in provinciehuis”