Beemster graskaasproeverij midden in het weiland

Het is een oer-Hollands tafereel koeien in de wei. Nu het volop lente is, zien we overal weer koeien in de wei. De natuur bepaalt wanneer de koeien de wei in gaan. Dit heeft te maken met de kwaliteit van het gras, het weer en de bodem. Voor boeren is het elk jaar weer spannend wanneer de staldeuren voor het eerst weer open gaan. De timing is cruciaal. Er wordt van dag tot dag bekeken of de Beemster koeien naar buiten kunnen om te grazen van het lekkere voorjaarsgras. Dit gras zorgt voor gezonde en lekkere melk. Deze melk heeft in de weken na de weidegang een bijzondere smaak en daar maken ze bij Beemster met veel zorg echte Beemster Graskaas van. Een lekkere frisse kaas met extra vitamine A. Deze kaas is slechts vier weken per jaar te verkrijgen.

Ter gelegenheid van de eerste graskaas van dit jaar organiseert Beemster kaas een graskaasproeverij midden in het weiland tussen de koeien. De graskaasproeverij staat volledig in het teken van de foodtrend Farm-to-Table. Mark Paauw, manager veehouderijzaken vertelt samen met de kaasmeester het echte Beemster kaas verhaal. Foodtrendwatcher Marjan Ippel van Talkin’ Food vertelt over de trend Farm-to-Table. Vanaf volgende week is de Beemster graskaas verkrijgbaar in de winkel.

Kaasmeester Sjoerd laat door middel van een kaasboor de eerste graskaas proeven (foto: aangeleverd)

 

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie 50 Pluswijzer

Teledoc Buddy van Heddy Honigmann maandag 13 mei op NPO 2

In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die...
Lees meer