Beeldenroute Koepelkathedraal wegens succes verlengd

De museale beeldenroute De Wezens van de Kathedraal in en op de KoepelKathedraal in Haarlem is een groot succes en wordt verlengd t/m 24 oktober. Alleen al in de maand juli bekeken ruim 3000 bezoekers de tientallen sculpturen van mens- en dierfiguren. Deze verborgen kunstschat kan tijd...
De museale beeldenroute De Wezens van de Kathedraal in en op de KoepelKathedraal in Haarlem is een groot succes en wordt verlengd t/m 24 oktober. Alleen al in de maand juli bekeken ruim 3000 bezoekers de tientallen sculpturen van mens- en dierfiguren. Deze verborgen kunstschat kan tijdens een wandeling over de daken van het op één na grootste kerkgebouw van Nederland worden bewonderd. Met op zomerse dagen als bijkomend pluspunt lekker uitwaaien op het dak en afkoelen in de crypte. 

Sem (7) en Tess (10) ontdekten samen met hun moeder en oma De Wezens van de Kathedraal: ‘Super cool om op het dak langs de wezens te lopen! Via de oude trappen klim je naar boven, spot je de originele beelden op het dak en daarna sta je in de crypte oog in oog met de 3D-modellen van de wezens. Het is echt een gave tentoonstelling.’ Wie de 60 meter hoge torens beklimt wacht een schitterend uitzicht over Haarlem en wijde omgeving. Bij mooi weer van Alkmaar tot Leiden en van de Noordzee en de duinen tot Amsterdam. 
De museale beeldenroute voert onder meer door zes van de twaalf kleinere kerktorens van de KoepelKathedraal en – deels via de buitenkant – langs de daken van zeven kapellen. Die zijn rijkelijk versierd met sculpturen die vanaf een doorgaans voor het publiek gesloten open galerie te zien zijn. 
De beeldenroute ‘De Wezens van de Kathedraal’ zou aanvankelijk tot en met 27 augustus te zien zijn. Vanwege de grote belangstelling is besloten de einddatum met bijna twee maanden door te schuiven. Daardoor kan het publiek er nog tot en met zondag 24 oktober terecht.

Foto: aangeleverd
Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
IBTC 2021: Volop kansen voor het fietstoerisme
Als gevolg van de coronacrisis liggen er nu enorme kansen voor het...
Read More
0 replies on “Beeldenroute Koepelkathedraal wegens succes verlengd”