ARTzaanstad op Hembrugterrein

In het weekend van 16 tot en met 18 juni is de zesde editie van ARTzaanstad. Wat als kleine beurs begon in een halletje bij Bruynzeel is tot wasdom gekomen in de Projectfabriek op het Hembrugterrein. Dit jaar zijn ruim 160 kunstenaars en ontwerpers bij ARTzaanstad betrokken. Daarnaast zijn er een aantal zogenoemde ‘specials’ te zien.

De levende klimaatmachine van architecte Eva Stache is zo’n ‘special’. De installatie zal een jaar lang op het Hembrugterrein worden gemonitord op klimaatprestaties: koeling, waterretentie, opname van fijnstof en schaduwvorming. Kunstenares Netty van Osch werkt aan een Universele Autobiografie (foto). Al haar projecten en objecten zijn daar een onderdeel van. De objecten zijn opgebouwd rond, door haar zelf gekozen stijlfiguren, Po en Kuna.

Voor de tweede keer heeft ARTzaanstad kunstenaars Robert Roelink en Harold Aspers een ruimte aangeboden om te vullen met participatieve kunst. Backfire #2 heeft 1500 m2 tot haar beschikking om hun doel te verwezenlijken: participatieve kunstprojecten onder de aandacht brengen bij een breed publiek van kunstliefhebbers, potentiële opdrachtgevers en professionals. Op vrijdag 16 juni 12.00 – 21.00 uur, zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 12.00 – 19.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voordeliger dan aan de deur.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Al tachtig jaar foto schieten op kermis
Ria van Dijk was zestien jaar oud toen ze in 1936 op...
Read More
0 replies on “ARTzaanstad op Hembrugterrein”