Arnhem verwelkomt LEGOfans en dierenliefhebbers

40 levensechte dierfiguren, meer dan 1 miljoen LEGO-steentjes en een team van 30 Engelse fanaten die dagenlang in de weer zijn geweest. Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert van zaterdag 5 tot en met zondag 27 oktober dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur het evenement ‘LEGO Bricks in de Zoo’.

 
Metershoge olifant als fotogenieke blikvanger

Een olifant van 3,7 meter lang, 1,54 meter breed en 2,5 meter hoog vormt het pronkstuk van een kleurrijke tentoonstelling die in totaal uit 40 dierfiguren bestaat, volledig opgebouwd uit LEGO-steentjes. In totaal hebben alleen al aan de olifant zes bouwers 1600 uur gewerkt. Het gevaarte weegt maar liefst 1210 kilo en telt 271.739 steentjes. De opbouw van het evenement in het Arnhemse dierenpark is een nauwkeurig werkje dat meerdere dagen in beslag neemt. 


40 dierfiguren op een route door het Arnhemse dierenpark

Tijdens het evenement ‘LEGO Bricks in de Zoo’ ontdekken bezoekers op een centrale route door het park 40 charismatische dierfiguren, zoals onder andere gorilla’s, leeuwen, antilopen, olifanten, vleermuizen, pinguïns en hyena’s. De fotogenieke beelden zijn in een speciaal atelier in Engeland opgebouwd uit LEGO-steentjes door zo’n 30 fanatieke fans. Urenlang, zeer nauwkeurig en zorgvuldig werk hebben geleid tot levensechte, indrukwekkende dierfiguren.


Praktische informatie

Burgers’ Zoo organiseert ‘LEGO Bricks in de Zoo’ van zaterdag 5 tot en met zondag 27 oktober 2019. De 40 dierfiguren op een centrale route door het park zijn dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur te bewonderen tegen de normale entreetarieven van het Arnhemse dierenpark. Abonnementhouders krijgen gratis toegang. Entreekaarten zijn online verkrijgbaar en alle extra informatie over het evenement is te vinden op www.burgerszoo.nl/legobricks. (foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
, ,
Meer van Redactie Pluswijzer

Twijfels en scepsis over pensioen niet alleen iets voor jongeren

Scepsis over het eigen pensioen en afgunst richting babyboomers zijn niet voorbehouden...
Lees meer