Van argusvlinder tot zwanenbloem, leer alles over oevers!

Woon je in Noord-Holland en vind je het leuk om buiten bezig te zijn? Wil je nieuwe dingen leren en tevens je kennis met andere delen? Doe dan mee aan het onderzoek van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Landschap Noord-Holland. De organisaties doen al enkele jaren onderzoek naar de biodiversiteit van natuurvriendelijke oevers. Ze zijn op zoek naar nieuwe mensen om de vrijwillige onderzoeksteams te versterken.

Natuurvriendelijke oevers in heel Noord-Holland boven het Noordzeekanaal worden in dit onderzoek onder de loep genomen. De onderzoekers bekijken en tellen alle aanwezige planten en dieren in, op en rond de oever. Ook worden er verschillende aspecten van de waterkwaliteit gemeten. Het hoogheemraadschap gebruikt de gegevens om het beheer van de oevers (nog) geschikter te maken voor planten en dieren. Dat draagt weer positief bij aan de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Als je mee wilt doen aan het onderzoek betekent dat twee tot drie keer per jaar een oever van honderd meter onderzoeken. Het onderzoek begint met een startavond in Heerhugowaard op 24 april. Meer informatie over de geplande activiteiten, inhoud en de ligging van de oevers is te vinden op www.landschapnoordholland.nl/oever

Meedoen of vragen? Neem dan contact op met Carola van den Tempel, e-mail: c.vandentempel@natuurlijkezaken.nl

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
, , ,
Meer van Redactie Pluswijzer

José van Waveren uit IJmuiden in Grande Finale Ouderen Songfestival 2019

Voor de eerste keer neemt José van Waveren uit IJmuiden deel aan...
Lees meer