Anneke uit Driehuis bij 10 finalisten in zoektocht naar grootste schildertalent van Nederland

In het nieuwe NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de beste amateur kunstschilder van Nederland. Uit 50 kandidaten zijn 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. De Noord-Hollandse Anneke wist het gisteren tot de laatste 10 te schoppen.

De 59-jarige Anneke werkt als operatie-assistente op de OK-afdeling in Haarlem. In haar vrije tijd doet ze niets liever dan schilderen. Ze heeft slechts een paar basiscursussen gevolgd; de meeste ervaring als kunstschilder heeft ze opgedaan door haar kinderen op het doek vast te leggen, al hun hele leven lang.

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, en treden op die manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen. Anneke zal in het programma begeleid worden door docente Iris.

De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Samen bepalen ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Annechien Steenhuizen. De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. Ook voor terugkijken, updates over het programma en meer informatie over de docenten, juryleden en deelnemers ga je naar projectrembrandt.nl.

Project Rembrandt wordt op zondagavonden uitgezonden om 21.20 op NPO1, van 27 januari t/m 7 april. Website: projectrembrandt.nl of volg het programma op Facebook (Foto: Rub Timman /nowords.nl)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Vrolijke voorjaarsdagen bij Museum BroekerVeiling
De lente is nu echt begonnen! Beleef de seizoenen bij Museum BroekerVeiling...
Read More
0 replies on “Anneke uit Driehuis bij 10 finalisten in zoektocht naar grootste schildertalent van Nederland”