Andy Warhol in de Beurs van Berlage

Andy Warhol staat centraal in de expositie ‘The Prints of Andy Warhol and other PopArtists’ die in de maanden juli, augustus en september 2017 in de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt georganiseerd. Het betreft de omvangrijke privécollectie van voornamelijk zeefdrukken van Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring en andere PopArt artiesten die mediaondernemer Lex Harding in de afgelopen decennia heeft opgebouwd.

PopArt is afgeleid van Popular Art, een kunststroming die in de jaren zestig in Amerika ontstond. De thema’s van PopArt zijn ontleend aan stripverhalen, reclame, televisie, kranten en tijdschriften. Doordat beroemdheden als Mao, Marilyn Monroe, Mick Jagger, Koningin Beatrix en alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals soepblikken en colaflessen werden

De expositie laat niet alleen zeefdrukken zien, maar ook hoe een zeefdruk (of seriegrafie) tot stand komt, door het tonen van de techniek en door middel van foto’s van Warhols ‘Factory’, zijn atelier in New York, waar artiesten en muzikanten zich verzamelden en waar de meeste zeefdrukken tot stand kwamen.

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Bevorder uw gezondheid met het dragen van comfortschoenen

Voeten zijn de basis van uw gezondheid. Daarom zijn goede schoenen essentieel...
Lees meer