André in Cinemas

040718, Maastricht: Andre Rieu op het Vrijthof. Foto: Marcel van Hoorn.

De Maastrichtconcerten van André Rieu, één van de succesvolste live acts ter wereld, worden op 28 en 29 juli vertoond in bioscopen in heel Nederland. Afgelopen weekend zat de reeks concerten voor dit jaar er al weer op. Voor degene die de Maastrichtconcerten hebben gemist is André in Cinemas een uitkomst. Op slechts twee dagen kunnen bioscoopbezoekers in hun eigen theater genieten van het concert van André in Cinemas dat dit jaar onder de titel Amore – My Tribute to Love in het teken staat van de liefde. En wie kan deze liefdevolle avond beter gastheer zijn dan Dr. Love himself? Robert ten Brink verzorgt de presentatie exclusief voor de bioscopen en neemt de bioscoopbezoeker mee achter de schermen tijdens het concert van André Rieu. Bovendien heeft Robert ten Brink na het concert een exclusief interview met André Rieu.

Amore – My Tribute to Love is een eerbetoon van de beroemde violist aan zijn liefde voor muziek en de liefde voor zijn beide families: zijn vrouw en kinderen, maar natuurlijk ook zijn Johann Strauss Orkest met wie de ‘koning van de wals’ al meer dan 30 jaar samenspeelt. De concerten in Maastricht volgen op het uitbrengen van het album ‘Amore’ in 2017. Dit album bevat André Rieu’s versies van bekende liefdesliedjes, zowel in de pop- als de klassieke muziek.

Wie kent de Macarena niet? Het vrolijke nummer met het beroemde dansje. Iedereen kan het mee doen. Dat dacht ook André Rieu toen hij zijn special guest Los del Río van dit jaar uitnodigde. Het Spaanse zangduo bestaat uit Rafael Ruíz en Antonio Romero Monge. In 1996 scoorde Los del Río een wereldwijde nummer 1-hit met het nummer Macarena. Beide mannen zijn 70 jaar oud, maar de typische Macarena-danspasjes zijn zij zeker nog niet verleerd. Een feest op het Vrijthof en een feest in de bioscoop.

In 2017 gingen in slechts drie dagen ruim 28.000 mensen naar de bioscoop voor André in Cinemas, André’s 2017 Maastricht Concert. Dat betekende bijna een verdubbeling van het bezoekersaantal van de vorige Rieu concertregistratie in de bioscoop. Al na het eerste bioscoopweekend werd dankzij het indrukwekkende aantal van ruim 24.000 bioscoopbezoekers het Nederlandse box office record van Event Cinema verpulverd. Ook in het buitenland is André in Cinemas zeer succesvol. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland werd vorig jaar slechts in één dag een recordomzet van 1,45 miljoen pond opgebracht, waarmee het record van 1,41 miljoen pond van Rieu’s vorige concertregistratie overtroffen werd. Ook in Denemarken, Canada, Australië en Nieuw Zeeland groeide André in Cinemas uit tot de grootste Event Cinema-release allertijden. (Foto: aangeleverd)

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Unieke restauratie Huis Barnaart

Het is één van de meest spectaculaire restauraties van Vereniging Hendrick de...
Lees meer