ANBO: ‘Ouderenuurtje: is supermarkt helemaal gek geworden?’

Dit weekeinde hebben supermarkten aangekondigd dat zij starten met een speciale openingstijd voor ouderen: oudere mensen kunnen vanaf maandag van 07.00 tot 08.00 uur hun boodschappen doen. ANBO vindt dit echt geen goed idee!


Liane den Haan, directeur bestuurder van ANBO: ,,Deze actie is ongetwijfeld goed bedoeld, maar werkt volkomen averechts! Nog los van het onmogelijke tijdstip, zou de supermarkt moeten beseffen wat de consequenties van deze actie zijn. Oudere mensen worden gestigmatiseerd en enorme beperkt in hun vrijheid. Waarom zouden we dit willen?”
Liane den Haan: ,,Als oudere mensen zich goed voelen, is er geen enkele reden om niet naar buiten te gaan en boodschappen te doen. Er is ook geen enkele reden om het tijdstip voor oudere mensen tot één uur in de vroege ochtend te beperken. Oudere mensen zijn gewone mensen en moeten dus op elk moment boodschappen kunnen doen. Als zij zich maar, net als iedereen, houden aan de richtlijn om 1,5 meter afstand van andere mensen te houden.”
Deze actie van Albert Heijn zorgt voor enorme paniek onder ouderen. En dat is helemaal niet nodig. Liane den Haan: ,,De telefoonlijn die wij hebben in verband met het coronavirus staat inmiddels roodgloeiend. Mensen bellen ons huilend op omdat ze worden nageroepen dat ze thuis moeten blijven. De druk van familie op ouderen neemt steeds verder toe om niet meer naar buiten te gaan. Dit kan toch echt niet de bedoeling zijn. Straks durven ouderen helemaal niet meer naar buiten.” 
,,Laten we met elkaar de rust bewaren en vooral de RIVM-richtlijnen volgen. Oudere mensen kunnen gewoon naar buiten als ze zich goed voelen en dus ook hun boodschappen doen. Dat zou echt niet gekoppeld moeten worden aan verplichte tijden. En ook al bedoelt Albert Heijn het waarschijnlijk niet zo, in de publieke opinie komt het wel zo over. Dit helpt echt niet om met elkaar deze lastige periode door te komen.”

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Statiegeldactie levert 29.962 euro op voor eenzame ouderen
 Samen het strand of een leuk museum kunnen bezoeken, is voor veel...
Read More
0 replies on “ANBO: ‘Ouderenuurtje: is supermarkt helemaal gek geworden?’”