An Unexpected Love

Film Distribution brengt op 17 oktober de warme, romantische komedie An Unexpected Love uit. De film gaat over Marcos en Ana, die in Buenos Aires wonen en al 25 jaar zijn getrouwd. Wanneer hun enig kind het ouderlijk huis verlaat, komt hun relatie plotseling in een heel ander daglicht te staan. An Unexpected Love zal in première gaan tijdens het filmfestival World Cinema Amsterdam (15-24 augustus) en zal tevens te zien zijn op Film by the Sea in Vlissingen (13-22 september).

Marcos (53), professor in de literatuur en Ana (50), psychologe zijn al meer dan vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd. Ze wonen in Buenos Aires en leiden een rustig en aangenaam leven. Ze zijn tevreden en gelukkig met hun carrières. Ze delen gemeenschappelijke interesses, projecten, vrienden en opvattingen over het leven. Ze zijn een solide en redelijk gelukkig stel. Maar als de 19-jarige Luciano, hun enige zoon, het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren in Madrid openen zich nieuwe perspectieven voor het huwelijk. Wat in eerste instantie, met name voor Ana, een leeg-nest-syndroom lijkt te zijn, maakt al snel plaats voor een diepe existentiële crisis. Het huwelijk begint leeg en sleets aan te voelen. Marcos en Ana beginnen zich zelfs af te vragen of ze nog wel verliefd zijn op elkaar. Ze voelen zich allebei jong en nieuwsgierig genoeg om naar iets nieuws te zoeken, het onbekende onder ogen te zien. Daarom besluiten ze uit elkaar te gaan. Als pas gescheiden mensen doorlopen ze de verschillende stadia van het single leven. Ze arrangeren verschillende ontmoetingen met oude geliefden, voormalige klasgenoten en collega’s van de universiteit. Langzaam beginnen ze de onvermijdelijke moeilijkheden van het dagelijks leven te ervaren. Uiteindelijk beseffen ze wat ze hebben verloren en weten dat weer te waarderen. Opnieuw nemen ze een beslissing die hun leven voor altijd zal veranderen.

An Unexpected Love is een echte acteursfilm. Ricardo Darin en Mercedes Moran, de twee Argentijnse top acteurs, zijn voortdurend aan elkaar gewaagd. Hun natuurlijke manier van acteren, de ironische blikken die ze elkaar toewerpen en de humoristische toespelingen geven de film extra glans en overtuigingskracht.

Speelduur: 136 min. | Land: Argentinië | Taal: Spaans (Nederlands ondertiteld) | Genre: Komedie | Regie: Juan Vera | Cast: Ricardo Darin, Mercedes Moran, Claudia Fontan | Releasedatum: 17 oktober 2019 | Distributeur: MOOOV Film Distribution The Netherlands. (foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Mooi Linieland! Ervaar het linielandschap in weekend van 2 en 3 juni
Misschien rij je er elke dag doorheen, woon je er vlakbij of...
Read More
0 replies on “An Unexpected Love”