Amsterdam Wine Week

Ben jij een ware wijnkenner of alles behalve, maar geniet je wel zo nu en dan van een heerlijk glas wijn? Van wijnleek tot sommelier, de Amsterdam Wine Week mag je absoluut niet missen. Vanaf 24 tot en met 30 september staat heel Amsterdam in het teken van wijn. Op de fiets door de stad van ‘Wine Spot’ naar ‘Wine Spot’ om je onder te dompelen in alles wat Amsterdam te bieden heeft op het gebied van wijn. De afsluiter van de Wine Week zal uitbundig gevierd worden tijdens het Amsterdam Wine Festival, dat in het aansluitende weekend plaatsvindt. Niet alleen kan je deze hele week de heerlijkste wijnen uit alle hoeken van de wereld proeven, maar ook de bijhorende culinaire hoogstandjes zullen door lokale helden in overvloed geserveerd worden. Start je reis langs de speciaal geselecteerde Wine Spots en laat je inspireren door de overgevlogen wijnboeren, chefs en lokale helden. Sluit je reis vervolgens af op het Westergasfabriek terrein tijdens het Amsterdam Wine Festival.

Amsterdam Wine Week
Drie gepassioneerde wijnkenners met een droom om Amsterdam op de internationale radar te zetten als wijnstad van de wereld, en te laten zien wat voor moois Amsterdam allemaal te bieden heeft. Zo is het idee van de Amsterdam Wine Week ontstaan en zo brengen zij nu een volle week in het teken van wijn.
Van maandag tot en met donderdag zullen er 25 tot 30 geselecteerde Wine Spots in Amsterdam aangewezen worden. Dit varieert van een wijnbar tot een restaurant en van een hotelbar tot een slijter. Elke Wine Spot biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan tijdens deze week. Heel Amsterdam zal wijn ademen. Denk aan proeverijen van internationale wijnboeren, unieke masterclasses van sommeliers of een ouderwets potje bingo met heerlijke prijzen. Ook zullen er ‘Winemaker’s Dinners‘ georganiseerd worden. Een exclusief diner waarbij de wijnmaker door de importeur naar Nederland wordt gehaald, in combinatie met de gerechten van de top chef van het desbetreffende restaurant.
Een kleine tip van de sluier: locaties als het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne zullen onder andere deelnemen aan de Wine Week met veel heerlijks in petto. Ook zullen de Wine Spots ter ere van de Wine Week een ‘sommeliers glas’ aanbieden voor €5,00 en een wineflight voor €7,50 waarbij je drie halve glazen wijn naar keuze kan proeven met uitgebreide uitleg.
Amsterdam Wine Festival
Afgelopen editie bezochten maar liefst 11.000 bezoekers het Amsterdam Wine Festival. Dat het uiteindelijk plaatsvond tijdens het koudste weekend van het jaar hield mooi niemand tegen. Tijdens de komende editie zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan bio-, biodynamische en natuurwijnen. Naast een dag bourgondisch genieten is er nog veel meer te beleven. Wat kan je verwachten? Druivenstampen, wijnquizzen, Flamengo dansers, Franse Jeu de Boule, noem het maar op. Het Amsterdam Wine Festival biedt meer dan 300 wijnen per glas, half glas en per fles aan. Daarnaast zul je feestelijk de nacht in gaan met een speciale muziek programmering en Champagne. Meer details hierover worden later onthuld. Er mag in ieder geval gedanst worden!
De heren achter AWW & AWF 
Ivar Beukeboom, Sebastiaan van Erne en Rob van der Molen; drie heren vanaf het begin aangetrokken tot de wondere wereld van wijn. Zo ontmoetten zij elkaar tijdens een wijntrip naar Valencia, waar zij ondergedompeld werden in eten, wijn en festivals. Hier deelden zij hun visie met elkaar onder het genot van een glas wijn. Een visie waarbij Amsterdam de wijnstad van de wereld zou worden. De stad waar iedereen samenkomt, van kenner tot liefhebber, van wijnbar tot wijnboer en van importeur tot restaurateur. Een stad met passie, lust en liefde voor de wijn.
Drie flessen Remulluri Blanco en een gemist vliegtuig later stond het plan op een servet. Een jaar later vierden zij de eerste editie van het Amsterdam Wine festival in de Gashouder van het Westergasfabriek. Inmiddels is de vierde editie in aantocht en staat nu ook de Amsterdam Wine Week op het programma voor september.
Prijzen
Amsterdam Wine Week Ticket: €5
Toegang tot het programma en het glas + wineflights van de Amsterdam Wine Week
Amsterdam Wine Festival Ticket: €12,50
Toegang tot het Amsterdam Wine Festival
Combi Ticket €15:
Toegang tot Amsterdam Wine Week & Amsterdam Wine Festival
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Rock-‘n-roll in Hoorn
Op zondag 29 mei is het tijd voor de petticoats en vetkuiven,...
Read More
0 replies on “Amsterdam Wine Week”