Amsterdam Sinfonietta heeft muziekfilm Sus-Septed Tempus V uitgebracht

In november 2021 lanceerde Amsterdam Sinfonietta de nieuwe muziekfilm Sus-Septed Tempus V, van de Iraanse componist Farokhzad Layegh. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Hans Pannecoucke, die onder meer de Eurovision Songfestival-acts van Duncan Laurence en The Common Linnets ontwierp.

Amsterdam Sinfonietta wil met een reeks muziekfilms klassieke muziek aantrekkelijker maken voor het scherm en zo een veel groter publiek bereiken. Daarvoor werkt het ensemble samen met verschillende filmmakers, onder wie Maarten Corbijn. Met de jonge videokunstenaar Gideon van der Stelt wordt momenteel samengewerkt aan een animatiefilm. Met Hans Pannecoucke maakte het ensemble eerder de muziekfilm Atashgah.

Farokhzad Layegh (1963) is een Iranees cardioloog en componist die Perzische modi verwerkt in zijn muziek, gespeeld op Westerse instrumenten. Amsterdam Sinfonietta speelt deel 5 uit zijn Sus-Septed Tempus.

Sus-Septed Tempus V maakte onderdeel uit van het programma Road to Iran, dat Amsterdam Sinfonietta in oktober 2020 met Kayhan Kalhor en Kian Soltani speelde.  

Bekijk Sus-Septed Tempus V:
https://youtu.be/9RcFpHljSLw

Credits:
Farokhzad Layegh – Tempus V

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson, leiding en viool

Regie: Hans Pannecoucke
Audio-opname: Maarten Elzinga, Arjen van Asselt
Opgenomen in SugarCity, Halfweg

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Hoortoestel batterij vervangen in drie eenvoudige stappen
De batterij van een hoortoestel vervangen? Dat kun je gewoon zelf, in...
Read More
0 replies on “Amsterdam Sinfonietta heeft muziekfilm Sus-Septed Tempus V uitgebracht”