Amsterdam Sinfonietta en Wende geven extra concert in Paradiso

Deze maand speelden Wende en strijkorkest Amsterdam Sinfonietta met hun ‘Breder dan klassiek’ tour voor tien volle concertzalen. Veel mensen die last minute nog een kaartje wilden kopen, visten achter het net. Daarom is besloten eenmalig een extra concert te geven in Paradiso in Amsterdam op 24 mei.
Het programma is een mix van Wendes eigen nummers, covers en klassieke stukken, met haar liefdes-cv als rode draad. Covers zijn van onder anderen Stromae, David Bowie, Shirley Bassey, Nina Simone, Aznavour en Jacques Brel. Ook zingt Wende ‘When I am laid in earth’ uit de barokopera Dido and Aeneas. De klassieke werken van Rameau, Lekeu en Dessner sluiten qua emotie naadloos aan.

De jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ van Amsterdam Sinfonietta, waarmee het strijkorkest de samenwerking aangaat met artiesten van buiten de klassieke wereld, is inmiddels een begrip. Elk jaar weer speelt het gezelschap voor uitverkochte zalen. Na onder meer Patrick Watson, De Dijk en vorig jaar Ludovico Einaudi, deelde Amsterdam Sinfonietta in januari 2016 het podium met de veelzijdige zangeres en performer Wende.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Stadsschouwburg Haarlem opent seizoen met KENAU, een muzikale zomerkomedie in de buitenlucht
De Haarlemse Stadsschouwburg opent het culturele seizoen in de buitenlucht: vanaf 16...
Read More
0 replies on “Amsterdam Sinfonietta en Wende geven extra concert in Paradiso”