Amsterdam Light Walk krijgt extra wandelroute van 10 km

© Photography: vincentvandenboogaard.nl

Na twee succesvolle edities van de Amsterdam Light Walk te hebben georganiseerd, heeft Le Champion, ook organisator van onder andere de Dam tot Damloop, besloten om dit winterse wandelevenement uit te breiden. Naast de route van 15 km, is er nu ook een wandeling van 10 km op woensdag 27 december tijdens het Amsterdam Light Festival.

Met de Amsterdam Light Walk lopen de deelnemers door de rijkverlichte straten van Amsterdam. Versierde grachten en verschillende kerstmarkten behoren tot de hoogtepunten van het wandelevenement door de sfeervol verlichte stad. Natuurlijk zijn de indrukwekkende lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival een belangrijke leidraad van de wandeling. De route van 10 km blijft vooral binnen de grachtengordel, terwijl wandelaars die 15 km lopen ook langs het Museumplein en het Vondelpark komen.

Amsterdam wordt elk jaar ruim 50 dagen lang omgetoverd tot een waar lichtjesfestijn voor jong en oud. Sculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars zijn dan te bewonderen in de stad. De Amsterdam Light Walk is één van de evenementen die tijdens het festival georganiseerd worden.

Vorig jaar was de deelnemerslimiet van 6000 wandelaars snel bereikt. Dit jaar kan het evenement, mede door de extra route van 10 km, in totaal 8000 deelnemers kwijt. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.amsterdamlightwalk.nl.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
West End hit TINA – De Tina Turner Musical komt naar Nederland
Na succesvolle producties in West End en Hamburg beleeft de eerste en...
Read More
0 replies on “Amsterdam Light Walk krijgt extra wandelroute van 10 km”