Amerikaanse uitvinder surft door grachten Amsterdam

Op een apparaat dat meer lijkt op een vliegend tapijt dan op een surfboard laat Don Montague zien dat de toekomst van het surfen zich niet alleen meer afspeelt aan de kust. Zijn ?Jetfoiler? vliegt boven het water, en is aangedreven door elektriciteit. <...
Op een apparaat dat meer lijkt op een vliegend tapijt dan op een surfboard liet Don Montague zien dat de toekomst van het surfen zich niet alleen meer afspeelt aan de kust. Zijn ‘Jetfoiler’ vliegt boven het water en is aangedreven door elektriciteit. ,,Jetfoilen is heel makkelijk, iedereen kan het doen. Met een afstandsbediening in je hand bepaal je de snelheid van het board. En zodra je een beetje vaart hebt leun je naar achteren en stijgt het board boven het water uit”, aldus de uitvinder uit San Francisco.
Don Montague is een windsurflegende en was jarenlang de man achter de technologische ontwikkelingen in het windsurfen en kitesurfen. Ook is hij de geestelijk vader van de kiteboat, een catamaran die boven het water vliegt en is aangedreven door een kite. Daarmee wil hij eind dit jaar het wereldrecord zeilen verbreken door in recordtijd van LA naar Hawaii te varen.
Nederlandse filmmaker Bob van de Gronde van Eyeforce volgt Don Montague al een tijdje op de voet ,,Don belde dat hij in Nederland zou zijn met zijn nieuwe uitvinding, dus nodigden wij hem uit om zijn nieuwste speelgoed in de grachten van Amsterdam te testen. De politie vond dat helaas een minder goed idee.” Wanneer Don’s Jetfoiler op de markt zal verschijnen is nog niet bekend. Bekijk de hele video op de website van Eyeforce: http://eyeforce.nl/video/citysurfer.
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Contant geld blijft nodig: één op de tien ouderen kan niet internetbankieren
Meer dan 10 procent van de ouderen in Nederland geeft aan dat...
Read More
0 replies on “Amerikaanse uitvinder surft door grachten Amsterdam”