Allereerste voorstellingen De Oase Bar al uitverkocht

De  allereerste voorstellingen van de nieuwe voorstelling De Oase Bar met Joke Bruijs en Gerard Cox zijn uitverkocht. Dit maakten de producenten Bastiaan Ragas en Henrike van Engelenburg bekend tijdens een bijeenkomst in de echte Oase Bar. Het muzikale theaterstuk met veel bekende songs van Jaap Valkhoff gaat 21 februari in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Peggy Vrijens vergezelt Joke en Gerard iedere voorstelling, daarnaast doen er per show twee gastartiesten mee uit de volgende rij: Loes Luca, Brigitte Kaandorp, Richard Groenendijk, Martin van Waardenberg, Jörgen Raymann, Lee Towers, Veldhuis en Kemper, Johnny Kraaijkamp, Ron Brandsteder, Tony Neef, Ernst Daniel Smid, Jacques Herb en De Tunes. Het muzikale trio onder leiding van Frits Landesbergen verzorgt iedere avond live de muziek in de bar. De Oase Bar maakt na speelperiode van enkele weken in het Luxor Theater ook een toer langs theaters in heel Nederland.

De echte Oase Bar waarop het script van de voorstelling, geschreven door Dick van den Heuvel, is gebaseerd, viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. In de Rotterdamse Schilderstraat wordt de nachtbar nog steeds goed bezocht. In de jaren vijftig waren de broers Valkoff de uitbaters en zij zette de bar op de kaart. Mede-producent Henrike van Engelenburg: “De bijzondere sfeer en de gezelligheid waren een unieke ontsnapping voor veel Rotterdammers voor wie het leven bestond uit zeer hard werken.” Reden voor de stad Rotterdam om de voorstelling op te nemen in de programmering van Rotterdam viert de Stad: een programma waarmee de stad de wederopbouw van Rotterdam viert. Foto: Roy Beusker.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Overzichtstentoonstelling van de Engelse grootmeester van de romantiek John Constable
Een felle regenbui boven zee, zonnestralen uit een onstuimige wolkenlucht, glooiende groene...
Read More
0 replies on “Allereerste voorstellingen De Oase Bar al uitverkocht”