Ali B: ,,Zorgen voor elkaar is leuk.”

Rapper, entertainer en ondernemer Ali B wil heel Nederland laten zien dat voor elkaar zorgen leuk is. Hij heeft de afgelopen maanden met de ANBO samengewerkt om mensen die door de coronacrisis vereenzaamden een hart onder de riem te steken. ,,Op een dag ben ik zelf oud en dan wil ik ook gewoon mee kunnen blijven doen”, vertelt hij in het nieuwe ANBO Magazine.

Ali B: ,,Een van de grootste maatschappelijke uitdagingen die we hebben, is dat mensen ouder worden en de zorg onbetaalbaar. Of we nou meer voor elkaar willen zorgen of niet, we zullen wel moeten. Dat kun je op twee manieren doen: tegen mensen zéggen dat ze meer voor elkaar moeten gaan zorgen, of laten zien dat voor elkaar zorgen zo leuk is dat iedereen zelf zegt: daar wil ik bij horen.”

Nieuw woonconcept voor alle leeftijden

In Almere wordt een nieuw, bijzonder bouwproject gestart. Er worden 60 seniorenwoningen gebouwd, 60 jongerenwoningen en 60 woningen voor de groep die daartussen zit. Als je er wilt wonen, moet je ook meedoen aan het programma. In de praktijk betekent dat: jouw unieke talent niet alleen voor jezelf inzetten, maar ook voor de gemeenschap. Zo komen er gezamenlijke ruimtes, waar jongeren ouderen kunnen helpen met bijvoorbeeld hun mobiele telefoon of computer. En andersom kunnen ouderen jongeren weer helpen met hun levenservaring en goede adviezen.

Maatschappelijke impact

,,We werken voor dit project onder andere samen met het MBO-onderwijs; om jongeren buiten de schoolmuren te laten ervaren wat ze binnen die muren leren. Want als je dingen die je op school leert direct in de praktijk kunt brengen in de samenleving, dan voel je gelijk de maatschappelijke impact die je kunt hebben en ga je veel gemotiveerder naar school. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten. Dat verhaal gaan we vertellen, dat plan gaan we uitvoeren en zo laten we aan Nederland zien dat voor elkaar zorgen leuk is.” (Foto: Anouk De Kleermaeker)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Bezoek het vernieuwde Cruquius Museum
Vanaf vorige week is het vernieuwde Cruquius Museum na een verbouwing van...
Read More
0 replies on “Ali B: ,,Zorgen voor elkaar is leuk.””