Al tachtig jaar foto schieten op kermis

Ria van Dijk was zestien jaar oud toen ze in 1936 op de Tilburgse kermis haar eerste foto schoot in een schiettent. Sindsdien heeft ze bijna elk jaar haar foto geschoten – met uitzondering van de oorlogsjaren. En ze heeft elke foto bewaard. Dit jaar organiseert Citymarketing Tilburg, tijdens de Tilburgse Kermis van 22 tot en met 31 juli, een expositie van deze foto’s ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum.

Ook dit jaar zal Ria van Dijk (96 jaar) een schietfoto toevoegen aan haar verzameling. Traditiegetrouw op 22 juli bij een van de schiettenten op de Tilburgse Kermis. Met de kersverse aanwinst voor haar collectie is ze daarna eregast tijdens de opening van de expositie bij Cinecitta in de Willem II-straat 29.
Het is niet de eerste keer dat de bijzondere verzameling van Ria wordt opgemerkt. Tien jaar geleden maakten de foto’s deel uit van een kermisexpositie in de Concertzaal. Joep Eijkens, destijds journalist voor het Brabants Dagblad, kreeg bij het zien van de foto’s direct het idee voor een boek. Eijkens: “Eigenlijk was er maar één iemand die dit materiaal goed tot zijn recht kon laten komen: Erik Kessels.” In 2008 brachten Kessels en Eijkens het fotoboek samen uit dat inmiddels een gewild collectorsitem is. Ter gelegenheid van het tachtigste jaar dat Ria gaat schieten, verschijnt op 22 juli een heruitgave van het boek.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Vaartocht in de rustige natuur bij Landsmeer
Geniet van de herfst vanaf het water in Ilperveld en vaar mee...
Read More
0 replies on “Al tachtig jaar foto schieten op kermis”