Al 50.000 deelnemers speciale editie Avond4daagse

Even dreigde de coronacrisis roet in het eten te gooien, maar ook in 2020 gaat de Avond4daagse door. Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) organiseerde samen met partner eRoutes een digitale versie van het evenement. Met behulp van een speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Dat daarmee in een behoefte voorzien wordt, blijkt. Sinds de start op 1 juni 2020 schreven ruim 50.000 deelnemers zich in. Reden voor de organisatie de Avond4daagse – Home Edition te verlengen tot en met 30 september 2020. 

Paul Sanders (directeur-bestuurder KWBN) en Edwin Kuipers (CEO eRoutes) zijn verheugd over de interesse. Sanders: ,,Het alternatief is in korte tijd ontwikkeld. Toen in het voorjaar bleek dat de Avond4daagse niet door kon gaan, besloten we dat we de kinderen deze leuke manier van bewegen niet mochten onthouden. Dus organiseerden we samen met eRoutes deze coronaproof variant. Hoewel het een andere opzet betreft, en bijvoorbeeld het grote feest van de intocht moet ontbreken, zijn de deelnemers er erg enthousiast over.”  

Hartverwarmend 

Dit enthousiasme wordt geuit in de e-mails die de organisatie dagelijks ontvangt en in berichten op social media. Hieruit blijkt onder andere dat deze nieuwe opzet ook kansen biedt voor kinderen die anders niet deel kunnen nemen, bijvoorbeeld door een handicap of een overgevoeligheid voor prikkels. Sanders vervolgt: ,,Dat zijn echt hartverwarmende verhalen om te lezen. Daarnaast ervaren ook ouders de flexibiliteit als positief. Natuurlijk hopen we dat volgend jaar het evenement als vanouds door kan gaan, maar kan dat niet, dan hebben we een zeer geschikt alternatief.” 

Feestje 

De inschrijving van de 50.000e deelnemer was voor de organisatie reden voor een feestje. Tobias (10) uit Zwolle ontving van de Zwolse Avond4daagse een mooi prijzenpakket.  Dit werd uitgereikt door Peter Vader, Stadsomroeper van Zwolle. En natuurlijk kreeg hij (voor de vierde keer) ook de originele Avond4daagse medaille.  

Meer medailles verdienen 

,,Wil je graag in één jaar twee (of meer) medailles verdienen, dan kun je dit jaar vanwege deze speciale editie trouwens meerdere keren deelnemen”, voegt Sanders nog toe. Kuipers vult aan: ,,Ook leuk om bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres te gaan wandelen. Dat kan met deze speciale Home Edition ook in het buitenland!” En er is meer goed nieuws: om nog meer kinderen de kans te geven deel te nemen, is meelopen mogelijk tot en met 30 september 2020. Wellicht een leuke start van het nieuwe schooljaar? 

Inschrijven 

Deelname aan de Avond4daagse – Home Edition is nog mogelijk tot en met 30 september 2020 en kost €5. Schrijf je in via www.avond4daagse.nl.  Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km.  Na inschrijving krijg je toegang tot het onderdeel Avond4daagse – Home Edition in de app eRoute. Deze app maakt automatisch routes aan met hetzelfde vertrek- en eindpunt. De wandelaar wordt via aanwijzingen langs de gehele route geleid.  Ook worden de prestaties bijgehouden. Na afloop ontvangen de deelnemers automatisch de welverdiende Avond4daagse medaille.  Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.avond4daagse.nl.   (Foto: Klaas Bootsma)

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor Cultureel platform Bind te Zaandam
Creatief buurthuis vanuit het hart van de Zaanstreek geëerd met culturele prijs...
Read More
0 replies on “Al 50.000 deelnemers speciale editie Avond4daagse”