Adopteer een eeuwenoude olijfboom!

Om Spaanse olijfboeren te helpen hun eeuwenoude boomgaarden te behouden, hoef je niet per se naar het zuiden af te reizen. Voor een klein bedrag per jaar adopteert u uw eigen Andalusische olijfboom en houdt u een prachtige traditie in stand. Easy, gewoon vanaf de bank. Want met het bijzondere adoptieprogramma van Flor Y Sabor redt u een oude, Moorse boom én krijgt u de olijfolie uit de boomgaard gewoon thuisbezorgd.

Moorse boomgaard


Zo’n drie jaar geleden kreeg de Rotterdamse ondernemer Michiel Drijver onverwacht post van een oude vriend die in Spanje was gaan boeren. “Moet je dit eens proeven”, stond er op het briefje dat bij ‘n flesje goudkleurige olijfolie zat. De olie kwam rechtstreeks van een Moorse boomgaard in Andalusië, waar de boeren elke oogst hun olijven traditiegetrouw met harken uit de bomen slaan. Michiel proefde en was meteen verkocht. Niet veel later maakte hij kennis met de Spaanse boer Juan Molero, die samen met zijn familie generaties lang een eeuwenoude boomgaard bestiert.

Eerlijke prijs


Boeren in Spanje krijgen schandalig weinig geld voor hun olijven, en worden letterlijk uitgeknepen door de Spaanse overheid en Brussel. Supermarkten kopen de olijfolie in voor bodemprijzen, die de olie vaak ook nog manipuleren. Om de oude boomgaarden te behouden en de boeren financieel te steunen, zette Michiel een adoptieplan op. Onder de naam Flor y Sabor – wat letterlijk ‘bloem en smaak’ betekent – bouwt hij vanuit Nederland een brug tussen Spaanse olijfboeren en liefhebbers van eerlijke producten.

Adopteer je eigen boom!


Wilt u ook helpen? Al voor €109 per jaar adopteert u uw eigen Spaanse olijfboom met een uniek nummer uit de eeuwenoude boomgaard! Als ‘adoptant’ krijgt u eens per jaar acht halveliterblikken van de oogst thuisbezorgd en wordt u op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen in de boomgaard. Zo helpt u een traditionele manier van biologisch en duurzaam boeren – dat ver weg staat van massaproductie en bodemuitputting – in ere te houden. Door de inkomsten uit het adoptieprogramma wordt er voor de boeren geld gegenereerd om de eeuwenoude olijfgaarden te onderhouden. Daarbij krijgen de boeren voor hun olijven de prijs die zij verdienen.

Blockchain


Om de eerlijkheid van het adoptieprogramma en de boeren te garanderen, legt Flor Y Sabor alle adopties vast in de digitale database Blockchain. Dit garandeert transparantie in de afkomst van de olijfolie, de echtheid van de bomen, de boomgaarden en het hele adoptieproject. Foto’s: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Waardepunten van Douwe Egberts schenken aan het goede doel
‘Samen zijn met elkaar’ is één van de dingen die we het...
Read More
0 replies on “Adopteer een eeuwenoude olijfboom!”