Adembenemend Canada’s Wildlife vanaf 8 oktober in Omniversum

Vanaf 8 oktober vertoont Omniversum Canada’s Wildlife, een adembenemende grootbeeldfilm over de wonderschone natuur, de beren en andere bewoners van het Canadese natuurpark Great Bear Rainforest. Op het 840 m² grote koepelscherm van het Haagse filmtheater een onvergetelijke ervaring.

In het Great Bear Rainforest leven niet alleen grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen, maar ook de zeldzame, wittespirit beren. Samen met de First Nations-volkeren leven ze al duizenden jaren in dit overweldigende landschap waar bergen en mistige regenwouden spiegelen in kristalheldere meren. Verborgen voor de buitenwereld is het een van de mooiste onaangetaste plekken op aarde.

Begin aan een boeiende reis door dit land van moederbeer Mox, een spirit beer. We zien hoe ze voor haar jong zoekt naar voedsel, waarbij ze competitie heeft van zwarte beren en wolven. Zalmen zwemmen stroomopwaarts en proberen uit de klauwen van de hongerige beren te blijven. Adelaars kijken ons in volle vlucht recht in de ogen. In de oceaan zwemmen en springen otters, zeeleeuwen en bultruggen vrolijk rond. En wie houdt het droog als het onderkomen van moederbeer en kleine beer in een modderstroom verdwijnt en de twee op zoek gaan naar een nieuw thuis?

Door de bijzondere projectietechniek en het sublieme geluidssysteem dompelt Canada’s Wildlife je onder in een magische wereld. Een totaalbeleving voor jong en oud.

Omniversum, President Kennedylaan 5, Den Haag, www.omniversum.nl.

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Festival Oude Muziek kondigt alternatief online/offline programma aan
Vorige week is het alternatieve programma van het Festival Oude Muziek Utrecht...
Read More
0 replies on “Adembenemend Canada’s Wildlife vanaf 8 oktober in Omniversum”