7 op de 10 Nederlanders ervaart stress door werk en sociale druk, Yoga werkt, volgens Healthy Fest onderzoek

Mensen leven een jachtig bestaan, hebben vaak het gevoel dat ze iets ‘moeten’ en voelen daardoor meer stress. Bijna driekwart van de Nederlanders (71%) ervaart stress, voornamelijk door werk en sociale druk. Meer dan de helft van de respondenten wil minder stress voelen, maar hoe zorgen we daarvoor? Uit onderzoek van Healthy Fest en De Nieuwe Yogaschool Amsterdam onder ruim 1.200 respondenten blijkt dat mensen die aan yoga doen zich minder gestrest voelen dan respondenten die geen yoga beoefenen. Verder blijkt dat het percentage mensen dat zich minder gestrest wil voelen hoger is onder personen die niet regelmatig aan yoga doen (63%) ten opzichte van de regelmatige yoga beoefenaars (47%).

Uit het onderzoek blijkt tevens dat er een groot verschil is in de tijd die we nemen voor ontspanning. Het blijkt dat mensen die actief aan yoga doen meer tijd inplannen om te ontspannen en ook beter weten wat ontspannen is. Onder de leden van De Nieuwe Yogaschool Amsterdam neemt 51% meer dan 2 uur per dag voor zichzelf om te ontspannen, tegenover slechts 38% van de ondervraagden die niet regelmatig aan yoga doet. Healthy Fest, het festival voor sport, mind, food en friends, wil bezoekers kennis laten maken met de verschillende vormen van yoga om te ontspannen en de stress los te laten.

Yoga wordt vaak nog gezien als zweverig en als een sport waarvoor je lening moet zijn om het te kunnen beoefenen. Healthy Fest, het meest energieke en gezonde festival weekend van Nederland biedt via de website healthyfest.nl de komende tijd meer informatie over de toepassing van yoga in je dagelijkse leven. Samen met de Nieuwe Yogaschool Amsterdam willen zij Nederland stress vrij maken door hun kennis te laten maken met de achtergrond en de verschillende vormen van Yoga. Tijdens Healthy Fest, van 21 tot en met 23 juni, bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde, kunnen bezoekers nieuwe sporten uitproberen, waaronder verschillende vormen van yoga. Daarnaast wordt informatie gegeven over gezondheid, voeding, mindfulness en worden ontspanningsessies, workouts en motiverende lezingen aangeboden.

Aan het onderzoek hebben in totaal 1.231 respondenten meegewerkt, waarvan 238 reeds actief aan yoga doen via De Nieuwe Yogaschool. De resultaten zijn verzameld via De Nieuwe Yogaschool en de kanalen van Healthy Fest. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
ANWB zoekt co-auteurs voor boek over Nederlandse fietscultuur
Aan de vooravond van de tweehonderdste verjaardag van de fiets, staat de...
Read More
0 replies on “7 op de 10 Nederlanders ervaart stress door werk en sociale druk, Yoga werkt, volgens Healthy Fest onderzoek”