5 manieren om een seniorenwoning van meer sfeer te voorzien

Sfeer-Seniorenwoning

Heeft u dat gevoel ook wel eens dat het thuis wat ongezellig lijkt? Daar valt altijd wat aan te doen en vaak zonder dat het veel hoeft te kosten. Zelfs zijn besparingen mogelijk die toch voor sfeer zorgen. Hieronder staan een aantal opties.

1. Persoonlijke accenten

Iedereen heeft ze: foto’s en souvenirs die echt iets te betekenen hebben. Vaak zijn ze ergens opgeborgen waar ze vergeten dreigen te raken. Persoonlijke dingen maken van een huis een thuis. Het is uiteraard uw keuze hoeveel van deze zaken u opneemt in uw interieur. Maar durf gerust persoonlijke elementen toe te voegen die u laten glimlachen.

2. Verlichting

Licht zorgt voor sfeer als u de juiste keuze maakt. Kaarslicht valt daarbij moeilijk te overtreffen maar is niet praktisch. Heeft u ergens nog tl-buizen of andere lichtbronnen die gewoon een ongezellig licht geven? Overweeg dan eens led-panelen. Deze moderne lichtbron geeft meer gezelligheid en kan u veel geld besparen. Led panelen verbruiken veel minder energie en gaan bijzonder lang mee. Daarbij geven ze gezellig licht en zijn er vele opties. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens bij lampdirect naar de mogelijkheden.

3. Breng extra leven in huis

Hiermee bedoelen we niet dat u een huisdier moet aanschaffen, hoewel ook die zeker voor gezelligheid kan zorgen. Maar wat dacht u van planten en bloemen? Een mooie kamerplant fleurt echt iedere ruimte op en zorgt voor sfeer. Ook een bos bloemen op een leuke plek zorgt ervoor dat een kamer er meteen een stuk vrolijker uitziet. Wist u dat er tegenwoordig ook al abonnementen zijn waarbij u bijvoorbeeld iedere 14 dagen of maand een nieuw bos bloemen thuis krijgt bezorgd? Dat is telkens weer een leuke verrassing en u heeft er geen omkijken meer naar.

4. Kleuren zorgen voor sfeer

Iedereen heeft zo zijn voorkeur voor bepaalde kleuren en ze bepalen in hoge mate de sfeer in een kamer. Kiest u voor warme kleuren zoals rood, beige, bruin of crème dan geeft dat meteen extra gezelligheid. Maar niet iedereen houdt van deze kleuren. Hebben koele kleuren zoals blauw, grijs, zwart of wit uw voorkeur voor het interieur dan hoeft dat niet meteen ten koste te gaan van een gezellige sfeer. Het is dan wel verstandig om met accenten in warme kleuren uw interieur wat meer aankleding te geven. Denk bijvoorbeeld eens aan een schilderij in zeer warme kleuren op een ‘koele’ muur.

5. Sfeervolle meubels en accessoires

Ook hier geldt weer dat uw smaak bepaalt welke meubels en accessoires in huis komen te staan. Het is daarbij vaak wel van belang dat er sprake is van enige harmonie in de inrichting. Dat zorgt voor rust en dit verhoogt het gevoel dat thuis de plaats is waar u graag wilt zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan die heerlijke leunstoel waar u al naar uitkijkt om weer in te gaan zitten. Een mooi warm vloerkleed en gordijnen in bijpassende kleuren kunnen op die manier uw huiskamer tot een oase van gezelligheid in een drukke wereld maken.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Nieuwste kampeertrends op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Voor iedereen die er graag op uittrekt en houdt van het buitenleven...
Lees meer