3 wandel- en fietslocaties die je echt moet bezoeken in Zuid-Limburg!

Limburg
Limburg

Om gezond te zijn en te blijven wordt het aangeraden om regelmatig te bewegen. Een van de leuke manieren om dit te doen, is door te wandelen of fietsen door de prachtige natuur. Als we het hebben over prachtige natuur, dan mogen we Zuid-Limburg niet vergeten. In deze regio zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die je zeker een bezocht moet hebben. Zuid-Limburg ligt aan de grens met België en kan je verschillende natuurgebieden vinden. Hieronder zijn drie wandel- en fietslocaties die je niet mag missen in Zuid-Limburg.

Het drielandenpunt in Vaals
Het drielandenpunt in Vaals is een prachtige plek waar Nederland samenkomt met België en Duitsland. Deze historische omgeving heeft een weelderige natuurlandschap en een goed klimaat. Vroeger was de regio een belangrijke economische en politieke middelpunt, maar vandaag de dag is het vooral een trekpleister geworden voor toeristen. Naast het bezoeken van het drielandenpunt en heerlijke wandelen en fietsen door de prachtige natuur, is het mogelijk om andere activiteiten te ondernemen. Voor groepen van 20 tot 500 personen kun je verschillende dingen doen, zoals:

  • Gebruik maken van het labyrinth
  • Deelnemen aan een schietcompetitie
  • Bruiloften & partijen organiseren
  • Vergaderen
  • Actieve spellen spelen
  • Ontbijten lunchen & dineren

De magische Maasvallei
De Maasvallei heeft echt iets magisch. Dit komt door de natuur die al jaren de vrije hand heeft. Het gebied is puur natuur waar je verschillende vogels, amfibieën, reptielen, vissen, planten en bloemen vindt. Deze locatie is vooral voor de wandelaars geweldig. Omdat de natuur zo puur is zijn er geen wegen of uitgezette routes aanwezig. Alle aanwezige paden zijn gecreëerd door de natuur en de dieren.

Het gebied wordt tegenwoordig beheerd door Natuurmonumenten, daarvoor werd het gebied gebruikt voor grindwinning. Met behulp van de Maas is het natuurgebied weer in ere hersteld. Deze locatie moet je zeker een keer bezoeken. Dit bezoek kan je ook combineren met een overnachting in het prachtige Zuid-Limburg. Zo kan je bijvoorbeeld met het hele gezin een overnachting voor 12 personen plannen, bekijk bijvoorbeeld eens het vakantiehuisje De Graanschuur

Eyser heuvelrug
De Eyser heuvelrug is een prachtig natuurgebied, dat misschien iets minder bekend is dan de bovenstaande plekken. Dit unieke landschap is nergens anders te vinden en is dan ook uitgegroeid tot een landschapskenmerk in Zuid-Limburg. Wat deze regio echt uniek maakt zijn de kenmerkende bomen. Heerlijke wandelen en fietsen langs de kronkelende wegen met de bomen aan het horizon. Deze bomen zijn namelijk de italiaanse Populieren. Deze bomen maken van het landschap net een ansichtkaart. Het glooiende landschap ontdekken en nabijgelegen dorpjes bezoeken. Een prachtig stuk Zuid-Limburgs natuur dat iedereen moet zien. Ga jij binnenkort met jouw gezin of met een groep vrienden het prachtige Zuid-Limburg bezoeken? Overweeg dan om een overnachting erbij te boeken. Met een groepje is een vakantiehuisje voor 10 personen natuurlijk ideaal. Bekijk daarom eens de huisjes van Ulvend!

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Geld voor vrijwilligersgroepen met een groen idee
Regio – Er is geld beschikbaar voor Noord-Hollandse vrijwilligersgroepen met een goed...
Read More
0 replies on “3 wandel- en fietslocaties die je echt moet bezoeken in Zuid-Limburg!”