25e editie JCI Vondelpark Open 2019

Tijdens jubileumeditie van het JCI Vondelpark Open slaan deelnemende golfers onder andere af vanaf een hoogwerker

Op vrijdag 7 juni 2019 transformeert het Vondelpark in een 18-holesgolfbaan. Tijdens deze 25e editie gaan 24 teams van drie het park in, om vanaf speciale plekken af te slaan. Zo wordt er afgeslagen vanaf een boot in de grote vijver, een tee in het Rosarium en is er een Dartboardhole. Bij elke hole en elk deel van het park vertelt een vrijwilliger over de historie van het park en het toernooi. De opbrengst van het toernooi komt volledig ten goede aan Stichting Hart voor het Vondelpark. Het toernooi wordt dit jaar geopend door stadsdeelvoorzitter Rocco Piers.
Voorzitter Stichting JCI Vondelpark Open Anna Heijker: ,,Ik ben er trots op dat wij dit toernooi voor de 25e keer organiseren. Elk jaar doen wij, leden van Junior Chamber Amsterdam, ons best om weer een nieuwe baan te ontwerpen en zoveel mogelijk geld op te halen voor onderhoud van het park. Onze leden genieten erg van het park en zo kunnen we iets terugdoen voor het park en de stad.”
Het belangrijkste doel van het toernooi is de opbrengst voor Stichting Hart voor het Vondelpark. Sinds 1995 haalde het JCI Vondelpark Open al ruim € 400.000 op voor het park. Hiermee is Stichting JCI Vondelpark Open de grootste sponsor van Stichting Hart voor het Vondelpark. De donatie wordt ieder jaar gebruikt voor de verbetering en het onderhoud van het park. Zo zal de opbrengst in 2019, net als de voorgaande editie, gebruikt worden om oude banken te vervangen door een nieuw model dat speciaal voor het Vondelpark ontworpen is door architecten Anouk Vogel en Johan Selbing.
Het golftoernooi is een initiatief van JCI Amsterdam, een netwerkgroep van ondernemende mensen t/m 40 jaar die in Amsterdam wonen en/of werken en allemaal een hart voor de stad hebben. Het toernooi wordt op de dag zelf ondersteund door 45 vrijwilligers, die zorgen voor een veilig en soepel verloop van het toernooi.
Op 7 juni vindt om 7.30 uur de opening plaats en om 13.30 uur de prijsuitreiking. (Foto: Pixabay)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Luchtkwaliteit Noord-Holland in 2020 binnen de norm
In de IJmond, het havengebied van Amsterdam (Westpoort) en de Haarlemmermeer, is...
Read More
0 replies on “25e editie JCI Vondelpark Open 2019”