25 jaar Droog Design in Museum Kranenburgh

Droog is een begrip in de wereld van design. Al 25 jaar werkt het platform samen met prominente Nederlandse ontwerpers als Marcel Wanders, Tejo Remy en Hella Jongerius aan projecten en producten die maatschappelijke discussie op gang brengen of erop reflecteren. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Rag chair (voddenstoel, ontwerp Tejo Remy). Ter markering van zijn jubileumjaar brengt Droog iconische ontwerpen uit de eigen collectie bij elkaar in de tentoonstelling Do it Like Droog in Kranenburgh, bijzonder vormgegeven door ontwerpers Koehorst in ’t Veld. Te zien vanaf 18 februari tot en met 21 mei.

In 2018 is het 25 jaar geleden dat Droog Design zich voor het eerst presenteert tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Opeens is er, buiten de officiële beurs, ook een presentatie van jonge Nederlandse ontwerpers. Hun werk is radicaal anders: conceptueel, simpel en zonder toegevoegde verfraaiing. De samenstellers, ontwerper Gijs Bakker (1942) en kunsthistorica Renny Ramakers (1946), signaleren een nieuwe ontwerpmentaliteit bij een jongere generatie ontwerpers; hun presentatie veroorzaakt een ware sensatie. Nu, 25 jaar later, is Droog een begrip en heeft het zich als voortdurende vernieuwer op de kaart gezet. Museum Kranenburgh en Droog vieren samen hun 25-jarig bestaan met een feestelijke totaalinstallatie in de museumzalen. Met deze ‘première’ voor de discipline vormgeving verbreedt Kranenburgh opnieuw zijn blik op kunst.

Studio Koehorst in ’t Veld ontwierp voor deze tentoonstelling een route die de ontwerpen op organische wijze met elkaar verbindt. De wandeling door deze elegante hortus loopt vanuit de tentoonstellingszalen door in de museumshop, de tuin en het beeldenbos. Op de foto Rag chair for Droog, 1991 van Tejo Remy. Foto Gerard van Hees.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Beeldspieker: dé toegankelijkste podcast over kunst en cultuur
Maandag 14 juni 2021 komt de nieuwe Podcastreeks ‘Beeldspieker’, geproduceerd door scribit.pro,...
Read More
0 replies on “25 jaar Droog Design in Museum Kranenburgh”