1ste BezigBoek voor niet meer de jongste

Het ‘1ste BezigBoek voor niet meer de jongste’ is een lichtvoetig lees-, kleur-, denk- en puzzelboek van maar liefst 122 pagina’s dik. Het is een bijzondere uitgave, speciaal voor ouderen die de kostbare hersens op een leuke en ongedwongen wijze willen trainen. Schrijfster Ine Pfeil-van Rongen (74) vindt dat de oudere medemens absoluut meer aandacht verdient. Daarom wil zij deze groep graag op een aangename en nuttige manier vermaken en bezighouden. In het ‘1ste BezigBoek voor niet meer de jongste’ kijkt zij luchtig en met veel gevoel voor humor terug op een bewogen en enerverend leven. Persoonlijk en ongetwijfeld heel herkenbaar voor de meeste van haar leeftijdgenoten. Het boek is in eigen beheer uitgegeven door haar broer Piet van Rongen.

Hij vertelt: ,,Mijn zus Ine (74) schrijft al geruime tijd korte en langere verhalen. Als vrijwilligster leest ze deze voor bij zorggroepen in haar omgeving. Haar leeftijdgenoten kijken er naar uit, want naast voorlezen houdt zij ze ook bezig met quizzen, geheugentraining, taal- en woordspellen. Zelf ben ik grafisch vormgever en heb de verhalen aangevuld met illustraties, kleurplaten, puzzels en raadsels. Dit alles is samengevat in het 1ste BezigBoek van 122 pagina’s. Rijk geïllustreerd en in grote goed leesbare letters vormgegeven. Voor niet meer de jongste een doelgroep van 70 jaar en ouder waar nagenoeg niets meer voor wordt gemaakt. Mijn zus en ik vinden dat zij meer aandacht verdienen.”

Het boek staat vol jeugdherinneringen en langere (reis)verhalen. Ze worden afgewisseld met korte observaties, overpeinzingen en gedichten, maar ook door kleurplaten en puzzels, taal- en woordspellen, raadsels en quizzen. Zo wordt de lezer uitgedaagd om vragen te beantwoorden, die met geschiedenis te maken hebben. Een paar voorbeelden: Wie zei ‘leg neer die bal’? Wie presenteerde ‘Een van de Acht’? En: Aan wie hebben we de AOW-uitkering te danken?

Het boek is in een ongedwongen en toegankelijke stijl geschreven. Het boek heeft een wire-O gebonden rug, zodat de pagina’s waarin gewerkt kan worden, plat op de tafel kunnen liggen. Kijk ook op www.bezigboek.nl of bel voor meer informatie 0499-425200. Het ISBN is 978-90-823535-0-1.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
‘The Hague Bike Tour’ door de jongste stadsgids van Nederland
Het ondernemen zit de dertienjarige Brent Meelhuysen in het bloed. Hij heeft...
Read More
0 replies on “1ste BezigBoek voor niet meer de jongste”