Crash/SRS radio velddagen zijn terug op 7 en 8 mei

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 mei worden de CRASH/SRS Radio Velddagen weer gehouden. Tijdens dit weekend wordt er geprobeerd om met militaire apparatuur uit de Tweede Wereldoorlog radioverbindingen te leggen met radioamateurs in Nederland en de rest van de wereld.

Deze verbindingen zullen worden gelegd vanaf zowel de parkeerplaats voor het museum als ook in de speciale radiokamer van het museum. Op de parkeerplaats zullen radioamateurs plaatsnemen in hun tenten of mobiele units om met radio’s uit zowel de Tweede Wereldoorlog als de periode erna te werken. In de radiokamer is de museumcollectie van zowel radio’s uit gecrashte vliegtuigen als ook nog intacte en werkende radio’s uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen. Vanuit de radiokamer in het museum zal gewerkt worden met de speciale call-sign PI4C.

Het wordt een interessant weekend voor jong en oud, voor wie alles over de radiotechniek uit de Tweede Wereldoorlog, en ook uit de periode daarna wil weten en getuige wil zijn van live actie.

Openingstijden

De toegang voor het museum bedraagt € 7,50 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder,
€ 4,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang. 

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout. Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur.

Toegang reserveren

Als u reserveert bent u zeker van toegang. Reserveren kan via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nlInstagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Nationale Museumweek: ontdek samen ons echte goud
Tijdens de Nationale Museumweek van 8 t/m 14 april staan meer dan...
Read More
0 replies on “Crash/SRS radio velddagen zijn terug op 7 en 8 mei”